Užíjte si Vánoce bez nadýmání a kocoviny
Chceme mít dokonalou domácnost, nepřibrat na váze a s úsměvem absolvovat setkání se všemi příbuznými. Přitom riskujeme kocovinu, žlučníkový záchvat i rozhádanou...
Dobrovolné hladovění jako dieta. Je to zdravé?
Půst se vždy dodržoval hlavně z náboženských důvodů. V křesťanských zemích jsou to většinou vícedenní půsty – jde o půsty náročné, které...
Stěhování nábytku nebo firmy? S profesionály není problém
Čeká vás stěhování vašeho majetku, abyste se mohli přestěhovat do nového domova? Není to snadný úkol. Veškeré věci zabalit do krabic, demontovat...
Jan Fabini vysvětluje Maillardovu reakci – tajemství profesionálních kuchařů
Existuje proces, který naprosto zásadně ovlivňuje chuť, vůni i vzhled připravovaného jídla. Nazývá se Maillardova reakce. Jak se jej naučit a posunout své kuchařské...
Ty nejlepší biopotraviny máme na dosah ruky. Jak je vybírat?
Jako zákazníci se při výběru potravin rozhodujeme pod vlivem mnoha faktorů. Roli hrají naše chuťové preference, zkušenosti, dostupnost a kvalita sortimentu a...
Vyzkoušejte osvědčené tipy, jak uskladnit ořechy v bytě, aby se nekazily
Sezóna vlašských ořechů je tady a my opět stojíme před úkolem, jak je udržet v perfektním stavu pro pozdější využití. Způsobů,...
Jak se v létě osvěžit? Zapomeňte na zmrzlinu, jde to i zdravě
Léto ještě nekončí a teploty by měli dosáhnout přes 30 stupňů Celsia. Letní počasí je spojené se sluncem i vysokými teplotami....
Parní hrnec jako nejzdravější forma vaření
Mnozí
z nás jistě ví, že vaření v páře je to nejšetrnější upravení
potravin, díky kterému se uchovávají vitamíny a další živiny. Jak vlastně
funguje speciální parní...
Silvestrovské menu: Tipy na bohaté pohoštění v mnoha variacích
Už přemýšlíte o letošním Silvestru? Pro mnohé možná zbytečná otázka, jelikož takovou chatu pro tento den či celý víkend nebo týden bylo...