Průvodce moukami: Na co kterou používat a v čem se liší
Dnes jíme obilovin zhruba stejné
množství jako před sto lety. Semínka, ze kterých meleme mouku, ztělesňují život
– a ta obilná nejsou výjimkou. Veškerou...
Cukr v kávě: sladká neřest, za kterou je třeba se stydět?
Jedna jediná lžička cukru dokáže rozdělit místnost plnou milovníků kávy na dva nesmiřitelné tábory. Zatímco je míchání kávy s mlékem tolerováno s odkazem na...
Naučte se správně snídat a zhubnete
Už naše babičky říkaly, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A měly pravdu. Snídaně by totiž měla tvořit až 25 % našeho...
Zdravé jídlo ve fast-food éře: Jak si vybrat správně
V dnešní době, kdy je rychlé jídlo na každém rohu, je těžké najít zdravou a vyváženou stravu. Ale i přesto, že žijeme...
Nový český fenomén: zimní grilování
V letní sezóně by se s trochou nadsázky dalo říct „Kdo negriluje, není Čech“, ale jak je tomu u nás v...
Vláknina? Měla by být základem dětských svačin
Ačkoliv jste si vy i vaši malí školáci možná odvykli, školní režim je zpět a s ním přichází i nekonečné téma svačinek....
Jarní únava a chřipky v plném proudu. Chraňte se a posilněte imunitu
Roční období, které tolik zbožňujeme, už je zanedlouho tady. S ním ale přichází opravdu zatěžkávací zkouška pro naše tělo, kterému dala zima pořádně...
V kondici i během pochmurného podzimu? Víme, jak na to
Podzimní přejídání
„Třebaže se snažíme vyznávat zdravý životní styl a do svých aktivit zařadit pohyb, v podzimních, a hlavně...
Český fenomén: přírodní minerální vody
Každý Čech má na dosah poklad – máme k dispozici tolik podzemních pramenů, že si můžeme dopřát k pití tu nejkvalitnější vodu, která...
Luštěniny bez nástrah aneb jak předcházet nadýmání?
Luštěniny jsou doslova zdraví dopující bombou, i přes to
se však setkáváme s odmítavým postojem k jejich konzumaci. Příliš dlouhá doba
namáčení, vaření a...