Jdete darovat krev? Poradíme, jak na správný pitný režim a ideální jídelníček

0
Každý obyvatel ČR dostane za svůj život v průměru 6x krevní transfuzi a 14x preparát vyrobený z krve. Pro záchranu zdraví i života je...

Tajemství zeleného čaje? Zdravé antioxidanty a harmonická chuť

0
Patří zelený čaj k vašim favoritům, nebo se mu prozatím vyhýbáte? Dopřát si čas od času čajové povzbuzení se vyplatí nejen kvůli unikátním účinkům na...

Poradna sommelierky Denisy Kolaříkové: Jak si správně užít červené víno 

0
Aby byl požitek z vína dokonalý, je potřeba přemýšlet nejen nad jeho výběrem, ale i nad skladováním a servírováním. Podívejte se na pět...

Cesta k lepší náladě = zdravé stravování

0
Pro to abychom se cítili dobře a žili zdravě jsou důležité kromě sportování i správné stravovací návyky. Jídlo je pro některé důležitou součástí životního...

Pozor na nadměrnou konzumaci nasycených mastných kyselin

7
Téměř polovina žen a třetina mužů v České republice konzumuje větší než doporučené množství nasycených mastných kyselin. Většinou bohužel netuší, jak negativně...

Co a kolik toho pít k ovoci nebo zelenině?

0
S delšími prosluněnými a teplejšími dny odkládáme teplé kabáty nebo huňaté svetry, které mohly zakrýt nějaký ten špíček. Zcela přirozeně také přestáváme jíst...

Naučte se grilovat. Krok za krokem k tomu nejlepšímu steaku

Přestože grilování nepatří k té nejsložitější kulinářské disciplíně, existuje několik zásad, které váš steak posunou o několik úrovní výše. Pokud jste se doposud domnívali,...

10 způsobů, jak posilovat játra

0
Játra mají v našem organismu nezastupitelnou funkci. S trochou nadsázky je můžeme označit za generála, který velí celé armádě, nebo také...

Jak si zajistit dostatek vlákniny přes zimu?

0
Češi prý konzumují sotva polovinu doporučeného denního množství vlákniny. Není divu, typická česká strava mnoho zdrojů vlákniny neobsahuje. Přitom tato...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...