Jdete darovat krev? Poradíme, jak na správný pitný režim a ideální jídelníček
Každý obyvatel ČR dostane za svůj život v
průměru 6x krevní transfuzi a 14x preparát vyrobený z krve. Pro záchranu zdraví i života je...
Tajemství zeleného čaje? Zdravé antioxidanty a harmonická chuť
Patří zelený čaj k vašim favoritům,
nebo se mu prozatím vyhýbáte? Dopřát si čas od času čajové povzbuzení se
vyplatí nejen kvůli unikátním účinkům na...
Poradna sommelierky Denisy Kolaříkové: Jak si správně užít červené víno
Aby byl požitek z vína dokonalý, je potřeba přemýšlet nejen nad jeho výběrem, ale i nad skladováním a servírováním. Podívejte se na pět...
Cesta k lepší náladě = zdravé stravování
Pro to abychom se
cítili dobře a žili zdravě jsou důležité kromě sportování i správné stravovací
návyky. Jídlo je pro některé důležitou součástí životního...
Pozor na nadměrnou konzumaci nasycených mastných kyselin
Téměř polovina žen a třetina mužů v České republice konzumuje větší než doporučené množství nasycených mastných kyselin. Většinou bohužel netuší, jak negativně...
Co a kolik toho pít k ovoci nebo zelenině?
S delšími prosluněnými a teplejšími dny odkládáme teplé kabáty nebo huňaté svetry, které mohly zakrýt nějaký ten špíček. Zcela přirozeně také přestáváme jíst...
Naučte se grilovat. Krok za krokem k tomu nejlepšímu steaku
Přestože grilování nepatří k té
nejsložitější kulinářské disciplíně, existuje několik zásad, které váš steak
posunou o několik úrovní výše. Pokud jste se doposud domnívali,...
10 způsobů, jak posilovat játra
Játra mají v našem organismu nezastupitelnou funkci. S trochou nadsázky je můžeme označit za generála, který velí celé armádě, nebo také...
Jak si zajistit dostatek vlákniny přes zimu?
Češi prý konzumují sotva polovinu doporučeného denního množství vlákniny. Není divu, typická česká strava mnoho zdrojů vlákniny neobsahuje. Přitom tato...
Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky
Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně...