Jak prospět zdraví i peněžence? Krabičkujte!

0
Ceny jídla i obědových menu stále rostou do závratných výšin. Bojíte se podívat do své peněženky a občas se přistihnete, že z...

Nejlepší snídaně? Směs několika druhů vloček

0
Různé druhy – pestré chutě i živiny Připravené směsi šetří náš čas, nemusíme si je míchat sami doma. Co...

Tajemství španělských uzenin: Jak si vybrat ten pravý kousek

Víte, co spojuje jména jako Jamón Serrano, Jamón Ibérico nebo Cecina? Jsou to neodolatelné lahůdky, které přináší do našich chuťových pohárků dílčí...

České děti konzumují přemíru cukru a soli

0
Životní styl dětí se v posledních letech radikálně změnil. Velké množství dětí v současnosti neběhá venku, nesportuje, ale sedí doma u počítačů nebo si hraje s mobily....

Zdravé nápoje, které si zvládneme připravit doma: Kombucha a tibi krystaly

0
Už jste zkoušeli doma pěstovat tibi krystaly nebo kombuchu? Právě z těchto živých organismů si lze opakovaně připravovat zdravý nápoj, který našemu tělu dodá důležité...

Velký atlas jablek z českých sadů. Které zvolit na svačinu?

0
Pulty obchodů jsou plné nejrůznějších odrůd jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme vám přehledný atlas, ve kterém naleznete 16 druhů jablek vypěstovaných převážně v českých sadech. Díky atlasu již budete vědět, které jablko si koupit ke svačině, a které se naopak hodí na pečení či do salátů.

Jak zacházet se sterilovanou zeleninou?

0
Dlouhá trvanlivost a odolnost Sterilování je v současnosti jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejúčinnějších způsobů uchování potravin. Díky moderním technologiím, které jsou při...

Dodejte svému vaření šmrnc a zařaďte do své kuchyně poklady španělského koření

0
Bohatá chuť, výrazná vůně a pestré barvy – přesně to je charakteristické pro španělské koření, které dodá vašim pokrmům výjimečnost. Historie španělského...

Poznáte kvalitní uzeninu? Tipy, jak se nenechat napálit!

0
Ceny vepřového masa a uzenin z něj vyrobených stále rostou – svůj podíl na tom nese africký mor prasat. Odborníci odhadují, že...

Zázrak z české přírody, který nezatíží peněženku: červená řepa prožívá v českých kuchyních renesanci

0
Červenou řepu zřejmě všichni znají v klasických zavařovacích sklenicích. Její využití je však mnohem rozmanitější. Tato typicky sytě červená zelenina poslední dobou zažívá...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...