Sklenice plná osvěžení: vytvořte si ledové kostky do limonády, smoothie nebo kávy

Léto je tu a s ním i horké dny. Připravte sobě a vašim blízkým příjemné osvěžení lahodící nejen oku, ale i chuťovým...

Marmeláda: Znáte její historii a zvládnete si zajímavé příchutě připravit i doma?

0
Všichni ji známe a všichni ji ve větší či menší míře ve své kuchyni používáme. Tušíte ale, kde a jak marmeláda vznikla...

Jan Fabini vysvětluje Maillardovu reakci – tajemství profesionálních kuchařů

0
Existuje proces, který naprosto zásadně ovlivňuje chuť, vůni i vzhled připravovaného jídla. Nazývá se Maillardova reakce. Jak se jej naučit a posunout své kuchařské...

Pečujte o své tělo a dopřejte mu pravidelnou očistu

0
Naše tělo je neustále vystaveno jedovatým a škodlivým látkám, které se do něj dostávají. Ty mohou časem způsobit celou řadu zdravotních...

Žitná mouka patří na vánoční stůl – pusťte se s ní do perníčků i vánočky

0
Vánoce se blíží a s ním i rozhodnutí, do kterého cukroví se pustíme. Rodinné kuchařky obsahují řadu osvědčených receptů, které dělaly již...

Rané, pozdní, nové aneb Vyznejte se v bramborách

0
Bramborová medaile. I tak by se dalo charakterizovat umístění brambor z hlediska zkonzumovaného množství plodin ve světě. Před nimi jsou už jenom rýže,...

Jak na sójové maso?

0
S rostoucím počtem strávníků, kteří se přiklánějí ke stravě založené na rostlinných potravinách, se mnozí výrobci potravin snaží vyjít poptávce vstříc nabízením množství sójových náhražek masa. Co vlastně sójové maso je, jaké jsou jeho výhody a jak ho nejlépe připravit se dozvíte v následujícím článku.

Fresh recepty pro fresh start

Chcete se začít stravovat zdravěji a mít přes den více energie? Máme pro vás tipy na vyvážené recepty, které vám budou chutnat...

Jak nechybovat při výběru jogurtu?

Jogurt patří mezi potraviny, které většinou jíme každý den. Neustále o nich slýcháme, že nám prospívají. Podle čeho byste je měli vybírat, aby vám...

Chcete hubnout „pod dohledem”? Poradíme vám, podle čeho vybrat ten správný výživový program

0
Lehčí život by chtěl mít asi každý z nás. Patříte-li ale mezi ty, proti kterým se „spikla” váha, a právě hledáte způsoby, jak pod...

Aktuálně

Čechům na dovolené nejvíc chybí český chleba a pivo

0
Kam vedou první kroky Čechů po návratu z letních zahraničních dovolených? Není to hospoda s českým čepovaným pivem, jak by se mohlo nabízet. A...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...