Vyznejte se v rostlinných proteinech: Které jsou nejlepší a jak je zakomponovat do běžných...
Rostlinné proteiny ve formě praktických a lahodných proteinových prášků nejsou jen pro vegany, sportovce či fitness nadšence. Obohaťte díky nim snadno a...
Medvědí česnek jako jarní životabudič. Jak ho využít v kuchyni?
Když se na jaře probudí medvěd ze zimního spánku, tak se říká, že jako první hledá rostlinu s česnekovou vůní. Vede...
Spotřeba drůbežího masa v ČR stoupá, jak je na tom letos husa?
Husa domácí patří mezi nejstarší domestikovanou drůbež. Někteří archeologové datují počátky jejího chovu v Evropě již do mladší době kamenné. Pečená husa s přílohou (knedlíky...
Blíží se čas výlovů rybníků, vydejte se za zážitkem i čerstvou rybou
Na podzim už tradičně vydávají české a moravské rybníky svá bohatství.
Každým rokem, za stoupajícího zájmu veřejnosti, z nich rybáři vytáhnou stovky
tun ryb....
Káva: sto lidí, sto chutí. Způsobů správné přípravy je však jen pár
Každému chutná jiná káva. A to je dobře, vždyť každý jsme jiný. Naštěstí je i výběr káv pestrý a na správný způsob...
Moučníky a dezerty – jaké jsou cukrářské trendy roku 2020?
Cukrařinou se u nás zabývá stále více lidí. Pečeme tradiční české recepty, ale i ty osvědčené, ze zahraničí. Do popředí se nedostává...
Skvělá zábava na doma. Spárujte oblíbené knížky, filmy a další kulturu s vínem
Nasát vůni francouzské Riviéry,
zažít jihoamerický temperament nebo atmosféru slunečné Moravy můžete, když už
ne na vlastní kůži, tak alespoň v pohodlí domova. A...
Zavařování bez chemie a hromady cukru? Jde to
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček...
Nejpozději obědvají Pražané, nejdříve lidé na severu Moravy a Vysočině
Obědvat výrazně před polednem? Zejména na Moravě
není vůbec výjimečné, že lidé na obědy chodí v pracovní dny už kolem jedenácté
hodiny dopoledne a po...
Střeva jsou klíčový orgán imunity. Ovlivňují tvorbu bílých krvinek a učí obranyschopnost správně fungovat
Naše
střeva jsou díky bilionům místních mikroorganismů klíčovým orgánem pro naši
imunitu. Ovlivňují například produkci bílých krvinek v jiných imunitních
centrech, jako je kostní dřeň či...