Nejpozději obědvají Pražané, nejdříve lidé na severu Moravy a Vysočině

0
Obědvat výrazně před polednem? Zejména na Moravě není vůbec výjimečné, že lidé na obědy chodí v pracovní dny už kolem jedenácté hodiny dopoledne a po...

Toto jsou oblíbené příchutě Čechů a Slováků, překvapil mentol

0
Dlouhé desetiletí žili Češi a Slováci ve společném státě. A ačkoliv už 27 let jde každý svou cestou, stále máme mnoho společného. Kromě jedněch z nejkrásnějších...

Stav imunity je odrazem kvality stravy a života

0
Imunita je schopnost organismu odolávat nemocem, různým látkám, nebo stresu. Klíčovou roli zde hrají zdravý životní styl, pestrý jídelníček s dostatkem vitaminů a genetika. Zatímco jedinci...

Cukrovka se dá změnit pohybem – zapojte se

0
Jste připraveni změnit izolaci ve společný cíl? Chybí vám motivace začít s pohybem? Zapojte se do listopadového projektu Měníme cukrovku pohybem určeného NEJEN...

Jídlo může prozradit, na co máte alergii

0
Pokud jste na sobě zpozorovali, že vás po snězení oříšků šimrá v krku nebo po jablku trne v ústech, jste nejspíše alergičtí na pyl. Jde totiž...

Léto je tady. Jak odolat sladkému?

0
Ačkoliv zahřešit si s nějakou sladkostí není čas od času vůbec na škodu, aktuální stravovací trendy důrazně zastávají výrazné omezování cukru. Věděli jste, že jeho...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

0
Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být...

Tajemství španělských uzenin: Jak si vybrat ten pravý kousek

Víte, co spojuje jména jako Jamón Serrano, Jamón Ibérico nebo Cecina? Jsou to neodolatelné lahůdky, které přináší do našich chuťových pohárků dílčí...

Od sádla po jelítko: Dopřejte si zabijačkové pochoutky

0
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním zabijačkovým specialitám, na kterých si pochutná snad...

Jak vybrat vhodnou pánev?

Vybrat správnou pánev na vaření je stejně důležité jako výběr ingrediencí pro vaše kulinářské umění. Hlavními kritérii bývá nepřilnavost, velikost i tvar...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...