Vyznejte se v rostlinných proteinech: Které jsou nejlepší a jak je zakomponovat do běžných...

0
Rostlinné proteiny ve formě praktických a lahodných proteinových prášků nejsou jen pro vegany, sportovce či fitness nadšence. Obohaťte díky nim snadno a...

Medvědí česnek jako jarní životabudič. Jak ho využít v kuchyni?

0
Když se na jaře probudí medvěd ze zimního spánku, tak se říká, že jako první hledá rostlinu s česnekovou vůní. Vede...

Spotřeba drůbežího masa v ČR stoupá, jak je na tom letos husa?

0
Husa domácí patří mezi nejstarší domestikovanou drůbež. Někteří archeologové datují počátky jejího chovu v Evropě již do mladší době kamenné. Pečená husa s přílohou (knedlíky...

Blíží se čas výlovů rybníků, vydejte se za zážitkem i čerstvou rybou

0
Na podzim už tradičně vydávají české a moravské rybníky svá bohatství. Každým rokem, za stoupajícího zájmu veřejnosti, z nich rybáři vytáhnou stovky tun ryb....

Káva: sto lidí, sto chutí. Způsobů správné přípravy je však jen pár

0
Každému chutná jiná káva. A to je dobře, vždyť každý jsme jiný. Naštěstí je i výběr káv pestrý a na správný způsob...

Moučníky a dezerty – jaké jsou cukrářské trendy roku 2020?

Cukrařinou se u nás zabývá stále více lidí. Pečeme tradiční české recepty, ale i ty osvědčené, ze zahraničí. Do popředí se nedostává...

Skvělá zábava na doma. Spárujte oblíbené knížky, filmy a další kulturu s vínem

Nasát vůni francouzské Riviéry, zažít jihoamerický temperament nebo atmosféru slunečné Moravy můžete, když už ne na vlastní kůži, tak alespoň v pohodlí domova. A...

Zavařování bez chemie a hromady cukru? Jde to

1
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček...

Nejpozději obědvají Pražané, nejdříve lidé na severu Moravy a Vysočině

0
Obědvat výrazně před polednem? Zejména na Moravě není vůbec výjimečné, že lidé na obědy chodí v pracovní dny už kolem jedenácté hodiny dopoledne a po...

Střeva jsou klíčový orgán imunity. Ovlivňují tvorbu bílých krvinek a učí obranyschopnost správně fungovat

0
Naše střeva jsou díky bilionům místních mikroorganismů klíčovým orgánem pro naši imunitu. Ovlivňují například produkci bílých krvinek v jiných imunitních centrech, jako je kostní dřeň či...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...