Jaké je optimální dávkování vitamínů?
S nachlazením, rýmou či virózou se v zimním období setká téměř každý. Mnozí spatřují preventivní opatření ve vitamínech a sahají buď po ovoci,...
Horkovzdušné fritézy: dobré hranolky i bez litrů oleje
Smažené pokrmy patří k výživově nejméně vhodným, přesto se těší velké oblibě. Horkovzdušné fritézy slibují, že připraví výborná smažená jídla jen s použitím...
Vánoce za dveřmi: jaké riziko vám hrozí při svátečním přejídání?
Vysoký cholesterol je častým
problémem, trpí jím zhruba polovina populace. Za jeho vznikem pak často stojí špatná
strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Blíží se...
Děti by měly více konzumovat mléčné výrobky
Už během dětství nám naše maminky podávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků...
Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni
Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete...
Objevte nové chuťové zážitky pomocí párování jídla s kvalitním čajem
Stejně
tak jako si dobré víno zaslouží pozornost a opatrnost při párování
s jídlem, také kvalitní čaj lépe vynikne s konkrétními chuťovými
tóny. Dopřejte si originální gastronomický...
Tajemství cukety. Proč, jak a kde?
Vletních vedrech mnohem častěji vybíráme lehká a zdravá jídla. Abychom našemu tělu dopřáli dostatek živin a vitamínů, je důležité udržovat ...
Zdraví i krása ukryté v syrovátce
Žlutozelená
tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně
se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i...
Pět rostlin, které pomáhají při chřipce a nachlazení
S nedostatkem slunečních dní
naše imunita slábne a snadněji tak podléháme nachlazení a chřipkovým
onemocněním. Říká se, že s léky trvá léčba týden, bez léků...
Vyznáte se v šampaňském, sektu, proseccu či cavě?
Propadli jste šumivým vínům, rádi zkoušíte jejich nové chutě a experimentujete v párování s netradičními jídly? K vinné etiketě patří ale také teoretické...