Jaké je optimální dávkování vitamínů?

0
S nachlazením, rýmou či virózou se v zimním období setká téměř každý. Mnozí spatřují preventivní opatření ve vitamínech a sahají buď po ovoci,...

Horkovzdušné fritézy: dobré hranolky i bez litrů oleje

0
Smažené pokrmy patří k výživově nejméně vhodným, přesto se těší velké oblibě. Horkovzdušné fritézy slibují, že připraví výborná smažená jídla jen s použitím...

Vánoce za dveřmi: jaké riziko vám hrozí při svátečním přejídání?

0
Vysoký cholesterol je častým problémem, trpí jím zhruba polovina populace.  Za jeho vznikem pak často stojí špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Blíží se...

Děti by měly více konzumovat mléčné výrobky

0
Už během dětství nám naše maminky podávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků...

Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni

1
Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete...

Objevte nové chuťové zážitky pomocí párování jídla s kvalitním čajem

0
Stejně tak jako si dobré víno zaslouží pozornost a opatrnost při párování s jídlem, také kvalitní čaj lépe vynikne s konkrétními chuťovými tóny. Dopřejte si originální gastronomický...

Tajemství cukety. Proč, jak a kde?

0
Vletních vedrech mnohem častěji vybíráme lehká a zdravá jídla. Abychom našemu tělu dopřáli dostatek živin a vitamínů, je důležité udržovat ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i...

Pět rostlin, které pomáhají při chřipce a nachlazení

0
S nedostatkem slunečních dní naše imunita slábne a snadněji tak podléháme nachlazení a chřipkovým onemocněním. Říká se, že s léky trvá léčba týden, bez léků...

Vyznáte se v šampaňském, sektu, proseccu či cavě?

0
Propadli jste šumivým vínům, rádi zkoušíte jejich nové chutě a experimentujete v párování s netradičními jídly? K vinné etiketě patří ale také teoretické...

Aktuálně

Čechům na dovolené nejvíc chybí český chleba a pivo

0
Kam vedou první kroky Čechů po návratu z letních zahraničních dovolených? Není to hospoda s českým čepovaným pivem, jak by se mohlo nabízet. A...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...