Šest způsobů, jak si užít vinné hrozny
Plody révy vinné jsou zázračná věc. Možná že jste nevěděli, jak moc jsou pro lidské tělo prospěšné a kolika různými...
Nedostatek vitaminů K2 a D3 trápí většinu z nás
Slunce v prášku
Vitaminu D3 se často říká sluneční vitamin. Lze ho totiž do těla částečně získat ze slunečního...
České pivo se u nás vaří přes tisíc let. Dnes zažívá pivovarnictví renesanci. Proč?
Česko je zemí piva a pivovarnictví. Tato tisíciletá
tradice je pro tuzemsko typická, zároveň posiluje naši dobrou pověst po celém
světě. V roce 2008...
Operace, která plní sny o hubnutí a pomáhá léčit diabetiky
Cukrovka druhého typu je skutečná epidemie třetího tisíciletí, jelikož jen v Česku počet těchto pacientů brzy překoná milionovou hranici a nemoc stojí...
Bariatrické operace – 8 důvodů, proč se nebát a zhubnout
Obezita je civilizační onemocnění, které je spojené nejen s fyzickými, ale také psychickými komplikacemi. Pacienti opakovaně prožívají pocit selhání, kdy při snaze zhubnout...
Pět grilovacích trendů sezóny 2020
Milujete grilování,
ale chtěli byste ho letos pozdvihnout o level výš? Nebojte se při grilování
experimentovat a vyzkoušet něco nového či netradičního anebo zapojit...
Jak uchovat jablka po celou zimu?
Dostali jste pár beden jablek od babičky nebo jich máte hromadu ze zahrady? Jablka se řadí mezi české superpotraviny. Nenechte se...
Pět základních pravidel, jak se zbavit nadváhy
Důvodů nadváhy může být celá řada, a to včetně dlouhodobých onemocnění nebo třeba potravinových alergií. Nadváha či obezita mohou být rovněž původcem...
Češi jedlíci čokolády – zkonzumují o pětinu více čokolády než před deseti lety
Češi konzumují více a více čokolády. V roce 2018, za který jsou k dispozici nejnovější zveřejněná data, spořádali podle ČSÚ 2,7 kilogramu čokolády, takřka...
Hlíva ústřičná – elixír pro naši imunitu
V jídelních lístcích v restauracích i doma na talířích se stále častěji objevuje hlíva ústřičná. Všichni víme, že se jedná o houbu, ale málokdo...