Děti by měly na podzim a v zimě sníst tři mléčné výrobky každý den
Během zimních a podzimních měsíců je třeba věnovat zvýšenou pozornost jídelníčku dětí. Klesá příjem vitaminu D, jak ubývá slunečního svitu, a děti...
Letní vedra vyžadují až čtyřnásobný pitný režim, pozor na přehřátí
Sport v tropických teplotách může i uškodit. Organismus se rychleji vyčerpá a ztráty vody pocením mohou činit až 10 litrů za den. Je...
České děti konzumují přemíru cukru a soli
Životní styl dětí se v posledních letech radikálně změnil. Velké
množství dětí v současnosti neběhá venku, nesportuje, ale sedí doma u
počítačů nebo si hraje s mobily....
Sklenice plná osvěžení: vytvořte si ledové kostky do limonády, smoothie nebo kávy
Léto je tu a s ním i horké dny. Připravte sobě a vašim blízkým příjemné osvěžení lahodící nejen oku, ale i chuťovým...
Pět aktuálních trendů v mlsání
Současné trendy, a dokonce i v mlsání, jdou stále dopředu! Víte, že si můžete dopřát příjemné chvilky mlsání bez výčitek? Stačí vědět, po...
Vánoce za dveřmi: jaké riziko vám hrozí při svátečním přejídání?
Vysoký cholesterol je častým
problémem, trpí jím zhruba polovina populace. Za jeho vznikem pak často stojí špatná
strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Blíží se...
Správná manipulace a uskladnění masa? Důležitá role v jeho kvalitě
Správná manipulace s
potravinami předchází plýtvání, a to nejen surovinami, ale i financemi. Největší
pozornost je potřeba věnovat chlazenému sortimentu. Zachování tzv. teplotního
řetězce, tedy...
Život diabetika – jak moc se liší?
Cukrovka
je nemocí na celý život. Zatímco diabetes 1. typu znamená absolutní
nedostatek inzulinu v těle a začíná obvykle v dětství či
dospívání, příčinou vzniku cukrovky 2. typu je nedostatečná...
Ricotta – lehkost bytí na talíři
Jarní vzduch, příjemné, stále se prodlužující
dny, chuť servírovat na stůl něco čerstvého a lehkého: to je ideální konstelace
pro ricottu. V mžiku vám...
Vlastní krabičky na jídlo – mají restaurace povinnost vám vyhovět?
Zákazníci stravovacích zařízení si čím dál častěji přinášejí vlastní krabičky na odnos jídla. Reakce podniků na tento trend se různí. Někteří zásadně...