Jak na fantastický svařák? Základem je kvalitní víno, koření napárujte dle jeho charakteru

0
Každé roční období si můžeme zpříjemnit nějakým sezónním drinkem. Tím zimním je bezpochybně svařené víno. Proč ovšem zůstat jenom u klasické receptury,...

Místo léků jídlo. Máme seznam nemocí, kde to funguje

0
Je prokázáno, že až 70 % všech onemocnění je způsobeno nesprávným životním stylem. Naše zdraví je tedy většinou v našich rukách. Kromě...

Vyšperkujte svou silvestrovskou tabuli a vyzkoušejte obávaný, ale lahodný roastbeef

0
Vánoce a silvestrovské oslavy patří k vůbec největším v roce, a proto i přípravy jídelního menu nemohou zůstat stranou. Přestože si rádi pochutnáte na chlebíčku s pařížským...

Olej do české kuchyně neodmyslitelně patří. Podle čeho ale vybírat ten správný?

1
Představit si českou kuchyni bez oleje je prakticky nemožné. Smažíme s ním, fritujeme, nakládáme, marinujeme, ochucujeme saláty. Oleje jsou součástí studené i teplé kuchyně.  Jak na...

Co může diabetikům pomoci s hubnutím, podpořit zdraví srdce a snížit cukr

0
Diabetes je chronické metabolické onemocnění, při kterém se zvyšuje hladina krevního cukru (glukózy). To vede k řadě nežádoucích zdravotních účinků – jedním z nich je rozvoj...

Užijte si správně čaj o páté – společenskou událost, při níž relaxuje i královna

0
Vypravte se na pár minut do Anglie a dopřejte si typický ostrovní zážitek. Nebojte se, není třeba si začít balit a shánět letenku. Do...

Mošt vs. džus – tři rozdíly, které se vyplatí znát

0
Popíjení ovocných šťáv a moštů je ideálním způsobem, jak doplnit přes zimu vitamíny. Pokud však chcete svému tělu dodat vitamíny pocházející opravdu...

Pitný režim ovlivňuje zdravé i nemocné

0
V léčbě hypertenze (vysokého krevního tlaku) hraje velice důležitou roli dodržování zásad správné životosprávy. Ovlivňují nejen samotný krevní tlak, ale také řadu...

Čerpejte vitaminy z vlastních zásob i v zimě

0
Přichází čas sklizně sezónního ovoce a zeleniny. V obchodech, na trzích i u farmářů je dostatek jablek, brambor, mrkve a další zeleniny či ovoce. Lidé...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

1
Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou.  Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností....

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...