Jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní...

Kvalita ovoce a zeleniny se liší podle místa prodeje

Ať nakoupíte zeleninu a ovoce kdekoliv, zřejmě čekáte, že domů přinesete totéž. Spotřebitelská organizace dTest se proto zaměřila na ověření kvality ovoce...

Jaké používáte koření na grilování? Pozor na velké množství soli

0
K létu neodmyslitelně patří grilování dobrého jídla. Správnou chuť masu, sýrům nebo zelenině dodává mimo jiné koření. Celkem 15 směsí prošlo laboratorním testem...

Rajčata? Červený poklad českých zahrad

0
Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...

Sezóna grilovacích tyčinek – co prozradil test a co říkají etikety?

0
Mezi Čechy se grilování těší velké oblibě a grilovací sezóna je právě v plném proudu. S partou přátel a při dobré zábavě se připravuje...

Jak poznat kvalitní majonézu?

0
Saláty, pomazánky nebo třeba chlebíčky se bez ní neobejdou. Ale není majonéza jako majonéza. Co dělá ze světlé husté omáčky tu pravou...

Jak poznat kvalitní zmrzlinu? Čtěte obaly

0
Mnozí z nás si horké dny užívají, někteří ale doslova trpí a snaží se všemožně zchladit. Kromě koupání se v létě...

Test mléka – čerstvé, nebo raději trvanlivé?

Na první pohled je od sebe nerozeznáte, v čem je tedy rozdíl? dTest nechal otestovat celkem 25 vzorků čerstvého a trvanlivého mléka a...

Zázrak jménem matcha – zdraví má zelenou

O svoje zdraví se staráme více než kdy jindy. Naše starost by ale neměla spočívat jen v aktuálním posilování imunity. Přece jen nezdolné...

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...