Tipy na zdravé víkendové mlsání

0
Nevíte, co péct pro svoje blízké? Nabízíme vám dobroty s netradičními recepty. Pojďte si s námi vychutnat skyrové šneky, donuty či nepečený...

Ke snídani rebarborový koláč? Proč ne!

0
Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte ke snídani lahodný koláč ze sezónní rebarbory! Právě nyní je...

Rýže a luštěniny každý den na jiný způsob

0
Také vám už dochází inspirace, co uvařit, abyste potěšili své děti a zároveň zpracovali dosud nevyužité suroviny? Na to jsou rýže a...

Přebytek dýně? Udělejte z ní džem

0
Domácí džemy převyšují kupované kvalitou, ale i chutí. Při domácí výrobě máte pod kontrolou suroviny, množství cukru a můžete experimentovat s chutí...

Zařaďte patizon do svého jídelníčku, udělá parádu i zasytí

0
Lehký letní oběd anebo nevšední a jednoduchá příloha, která v parných dnech osvěží i zasytí. Široký výběr zeleniny v prázdninových měsících přímo vybízí k přípravě salátů a...

Znáte polentu? Nenápadný zázrak italské gastronomie

0
Italové polentu milují. Odpradávna ji využívali jako jednu ze základních surovin na vaření, oblíbená je hlavně v severovýchodní Itálii, kde se daří...

Nevšední a zdravé recepty z mléka a mléčných výrobků

0
S projektem „Naskoč na mléčnou vlnu“ přinášíme několik zajímavých receptů, které můžete společně s dětmi připravit z pohodlí domova. Mléko a výrobky z něj jsou jedním...

Vyzkoušejte mák v moderním pojetí

0
Ať vykouzlíte jakýkoli makový dezert, tak se po něm u vás v kuchyni jen zapráší? Jestliže nechcete opouštět od tradice, rozšiřte svou...

Plánujete svatomartinskou husu? Zkuste jí kreativně, ale přitom tradičně

0
Víte, že Češi při přípravě jídel spotřebují 450 tun kmínu za rok? Sezóna kmínu vrcholí tradičně na podzim, kdy lidé začínají více vařit...

Chřestová sezóna je v plném proudu

0
Křehký a voňavý chřest byl dříve delikatesou pro vyvolené, ale dnes si ho můžeme vychutnat všichni. Je plný kyseliny listové a vitamínů C a...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...