Tipy na zdravé víkendové mlsání
Nevíte, co péct pro svoje blízké? Nabízíme vám dobroty s netradičními recepty. Pojďte si s námi vychutnat skyrové šneky, donuty či nepečený...
Ke snídani rebarborový koláč? Proč ne!
Přemýšlíte,
čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte ke
snídani lahodný koláč ze sezónní rebarbory! Právě nyní je...
Rýže a luštěniny každý den na jiný způsob
Také vám už dochází inspirace, co uvařit, abyste potěšili své děti a zároveň zpracovali dosud nevyužité suroviny? Na to jsou rýže a...
Přebytek dýně? Udělejte z ní džem
Domácí džemy převyšují kupované kvalitou, ale i chutí. Při domácí výrobě máte pod kontrolou suroviny, množství cukru a můžete experimentovat s chutí...
Zařaďte patizon do svého jídelníčku, udělá parádu i zasytí
Lehký letní oběd anebo nevšední a jednoduchá
příloha, která v parných dnech osvěží i zasytí. Široký výběr zeleniny
v prázdninových měsících přímo vybízí k přípravě salátů a...
Znáte polentu? Nenápadný zázrak italské gastronomie
Italové polentu milují. Odpradávna ji využívali jako jednu ze
základních surovin na vaření, oblíbená je hlavně v severovýchodní
Itálii, kde se daří...
Nevšední a zdravé recepty z mléka a mléčných výrobků
S projektem „Naskoč na mléčnou vlnu“ přinášíme několik zajímavých receptů, které můžete společně s dětmi připravit z pohodlí domova. Mléko a výrobky z něj jsou jedním...
Vyzkoušejte mák v moderním pojetí
Ať vykouzlíte jakýkoli makový dezert, tak se po něm u vás v kuchyni jen zapráší? Jestliže nechcete opouštět od tradice, rozšiřte svou...
Plánujete svatomartinskou husu? Zkuste jí kreativně, ale přitom tradičně
Víte, že Češi při přípravě jídel spotřebují 450 tun kmínu za rok? Sezóna
kmínu vrcholí tradičně na podzim, kdy lidé začínají více vařit...
Chřestová sezóna je v plném proudu
Křehký a voňavý chřest byl
dříve delikatesou pro vyvolené, ale dnes si ho můžeme vychutnat všichni. Je
plný kyseliny listové a vitamínů C a...