Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.
Ať už se jedná o nečekanou návštěvu, nebo prostě jen nestíháte, sáhněte po vaší oblíbené misce a připravte si do ní jeden z našich jednoduchých dipů. Pomazánky jsou nejen chutné, ale také zasytí a dají se uzobávat celý večer. Máte raději tuňákový, rajčatový, nebo avokádový dip?
Dip s tuňákem a jablky
Ingredience:
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce zakysané smetany
- ½ jablka
- ½ červené cibule
- Šťáva z ½ citrónu
- Sůl a pepř
Postup:
- Jablko a cibuli pokrájejte na drobné kostičky. Přidejte tuňáka, citrónovou šťávu a zakysanou smetanu.
- Dochuťte solí, pepřem a případně petrželkou či pažitkou.
- Důkladně promíchejte.
- Podávejte s ovesnými krekry se semínky, s cibulí a smetanou.
Dip ze sušených rajčat
Ingredience:
- 150 g sušených rajčat v oleji
- 200 g zakysané smetany nebo kozího sýru
- Bazalka
- Sůl a pepř
Postup:
- Rajčata vyjměte ze sklenice a vložte do mixéru.
- Rozmixujte je najemno a následně zjemněte zakysanou smetanou nebo kozím sýrem.
- Přidejte nadrobno nakrájenou bazalku, dochuťte solí a nahrubo umletým pepřem.
- Podávejte s ovesnými krekry se semínky a rajčaty.
Dip z avokáda
Ingredience:
- 1 avokádo
- 1 stroužek česneku
- 1 rajče
- 1 citrón
- Sůl a pepř
Postup:
- Avokádo důkladně oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do misky.
- Pokrájené avokádo rozmačkejte v misce vidličkou a následně zakápněte citrónem.
- Přidejte nadrobno nakrájené rajče a dochuťte rozmělněným stroužkem česneku, solí a pepřem.
- Podávejte s ovesnými krekry se semínky a sýrem.
Zdroj: emco.cz