Kolik zaplatíte za oběd? Náklady vzrostly až o 7 korun

0
Češi za oběd zaplatí už více než 120 korun, když během posledního roku jejich útraty v restauracích vzrostly téměř o sedm korun. Růst...

Podzim plný ovoce a zeleniny: Jak s plody naložit co nejlépe, abychom je nemuseli vyhazovat?

0
Ovoce a zelenina se u Čechů těší stále větší oblibě, vyplývá to z dat Českého statistického úřadu. Přestože jsou tyto suroviny oblíbené, stále...

Sezóna zavařování je tu: Jak zpracovat úrodu na zimu?

0
Úroda ovoce a zeleniny postupně dozrává a je nejvyšší čas pustit se do jejího zpracování. Marmelády, kompoty, džemy, mošty, sirupy, ale také...

Veganství a vegetariánství: Jaký má vliv na naše zdraví?

0
Veganství a vegetariánství je často obklopeno mnoha mýty. Ačkoliv se může zdát, že je veganství pouze aktuálním módním trendem, některé zdravotní výhody...

Poznejte neobvyklý jihoafrický čaj honeybush, který chutná po medu a hodí se pro děti...

0
Africký kmen Khoisan zná účinky keře honeybush již dlouhá staletí. Ve své tradiční medicíně jej využívá pro léčbu kašle a posílení imunity. Kolonizátorům z...

Ideální svačina do školy i na cesty: pestrá a plná kvalitních potravin

Pokud máte děti školou povinné, určitě se jednou za čas setkáváte s tím, že si nevíte rady, jakou svačinku vymyslet. Nejen, že musí školákům chutnat,...

České děti konzumují přemíru cukru a soli

0
Životní styl dětí se v posledních letech radikálně změnil. Velké množství dětí v současnosti neběhá venku, nesportuje, ale sedí doma u počítačů nebo si hraje s mobily....

Proč nejíme luštěniny?

0
Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha...

Odhalte tajemství cukru – jak funguje při pečení?

0
Každá sladká pochoutka má svého klíčového spojence, který jí dodává tu správnou sladkost a chuť – cukr. Cukr je surovina, která v...

Jak skladovat potraviny, abyste mohli nakupovat ve velkém

0
Nákupy ve velkém se pro drtivou většinu z nás stávají standardem. Koneckonců kdo by chtěl do obchodu chodit obden, případně neustále řešit, že...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...