Aby potraviny nekončily v koši
Žijeme v době, kdy si můžeme vybrat surovinu s minulostí a jasným rodokmenem. Čím víc budeme přemýšlet o tom, co jíme, tím...
Šest tipů na zdraví prospěšnou detoxikaci těla
Střevo je branou do
těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také
vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se...
Dejte přednost sezonnímu stravování
Aniž by to naši předci věděli,
zařazováním lokálních a sezónních potravin do svých jídelníčků dělali dobrou
službu svému tělu. Na zimu si připravovali různé...
Novoroční kocovina – zvládněte ji snáz
K novoročním oslavám neodmyslitelně patří alkohol. Zatímco někomu stačí novoroční přípitek, někdo naopak slaví ve velkém stylu. Proto mnohdy Nový rok trávíme společně...
Průvodce moukami: Na co kterou používat a v čem se liší
Dnes jíme obilovin zhruba stejné
množství jako před sto lety. Semínka, ze kterých meleme mouku, ztělesňují život
– a ta obilná nejsou výjimkou. Veškerou...
Kdy říci prošlým potravinám ano?
Všichni to můžeme zažít – moment překvapení, když vzadu ve spíži narazíme na oblíbenou krabici sušenek. A jsme zklamaní, když zjistíme, že...
Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?
Při slově vápník se ve
spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato
asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až...
Děti by měly více konzumovat mléčné výrobky
Už během dětství nám naše maminky podávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků...
Kolik zaplatíte za oběd? Náklady vzrostly až o 7 korun
Češi za oběd zaplatí už více než 120 korun, když během posledního roku jejich útraty v restauracích vzrostly téměř o sedm korun. Růst...
Moučníky a dezerty – jaké jsou cukrářské trendy roku 2020?
Cukrařinou se u nás zabývá stále více lidí. Pečeme tradiční české recepty, ale i ty osvědčené, ze zahraničí. Do popředí se nedostává...