Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí
V každodenním shonu většinou nebývá
na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže
zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané...
Svačinky pro děti zdravě a hravě
S koncem
léta zpravidla končí i období ovocných svačin, čerstvé zeleniny ze záhonků a
rychlých občerstvení na výletech. Režim se začíná vracet do normálu a...
Začátek školy je tu – zaměřte se na svačiny
Zdravá svačina
je důležitá nejen pro dobré soustředění, ale také zabraňuje přejídání. Stále
více dětí má problémy s nadváhou či dokonce s obezitou. Častou...
Pět aktuálních trendů v mlsání
Současné trendy, a dokonce i v mlsání, jdou stále dopředu! Víte, že si můžete dopřát příjemné chvilky mlsání bez výčitek? Stačí vědět, po...
Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas
Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují...
Poznejte neobvyklý jihoafrický čaj honeybush, který chutná po medu a hodí se pro děti...
Africký
kmen Khoisan zná účinky keře honeybush již dlouhá staletí. Ve své tradiční medicíně
jej využívá pro léčbu kašle a posílení imunity. Kolonizátorům z...
Nejen klasická pšenice, ale i pohanka či špalda. To vše sklízí ekologičtí zemědělci
Žně. Kromě zvuku hučících kombajnů je lidé
často ani neregistrují, pro farmáře je ale sklizeň obilovin vrcholem celé
sezóny. Zhruba od června do září...
Co s úrodou hub? Přinášíme deset tipů, jak je nejlépe zpracovat
Jít v těchto dnech na procházku do lesa a doslova zakopávat o houby, asi není ani možné. Stačilo párkrát zapršet a houbaři...
Velký atlas jablek z českých sadů. Které zvolit na svačinu?
Pulty obchodů jsou plné nejrůznějších odrůd jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme vám přehledný atlas, ve kterém naleznete 16 druhů jablek vypěstovaných převážně v českých sadech. Díky atlasu již budete vědět, které jablko si koupit ke svačině, a které se naopak hodí na pečení či do salátů.
Na podzim bývá na posilování imunity pozdě, lepší je začít už teď
Léto zatím neřeklo poslední slovo a do doby, než definitivně předá vládu podzimu, nás ještě čekají hezké slunečné dny. Přesto...