Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

0
V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané...

Svačinky pro děti zdravě a hravě

0
S koncem léta zpravidla končí i období ovocných svačin, čerstvé zeleniny ze záhonků a rychlých občerstvení na výletech. Režim se začíná vracet do normálu a...

Začátek školy je tu – zaměřte se na svačiny

0
Zdravá svačina je důležitá nejen pro dobré soustředění, ale také zabraňuje přejídání. Stále více dětí má problémy s nadváhou či dokonce s obezitou. Častou...

Pět aktuálních trendů v mlsání

0
Současné trendy, a dokonce i v mlsání, jdou stále dopředu! Víte, že si můžete dopřát příjemné chvilky mlsání bez výčitek? Stačí vědět, po...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

0
Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují...

Poznejte neobvyklý jihoafrický čaj honeybush, který chutná po medu a hodí se pro děti...

0
Africký kmen Khoisan zná účinky keře honeybush již dlouhá staletí. Ve své tradiční medicíně jej využívá pro léčbu kašle a posílení imunity. Kolonizátorům z...

Nejen klasická pšenice, ale i pohanka či špalda. To vše sklízí ekologičtí zemědělci

0
Žně. Kromě zvuku hučících kombajnů je lidé často ani neregistrují, pro farmáře je ale sklizeň obilovin vrcholem celé sezóny. Zhruba od června do září...

Co s úrodou hub? Přinášíme deset tipů, jak je nejlépe zpracovat

0
Jít v těchto dnech na procházku do lesa a doslova zakopávat o houby, asi není ani možné. Stačilo párkrát zapršet a houbaři...

Velký atlas jablek z českých sadů. Které zvolit na svačinu?

0
Pulty obchodů jsou plné nejrůznějších odrůd jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme vám přehledný atlas, ve kterém naleznete 16 druhů jablek vypěstovaných převážně v českých sadech. Díky atlasu již budete vědět, které jablko si koupit ke svačině, a které se naopak hodí na pečení či do salátů.

Na podzim bývá na posilování imunity pozdě, lepší je začít už teď

Léto zatím neřeklo poslední slovo a do doby, než definitivně předá vládu podzimu, nás ještě čekají hezké slunečné dny. Přesto...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...