Sedm tipů, jak se po karanténě dostat do formy
Období bezpečnostních opatření proti šíření viru covid-19 se negativně podepsalo jak na psychickém stavu lidí, tak i na jejich hmotnosti. Pohyb venku...
Mistrovské grilování s tím pravým grilem
Grilování neodmyslitelně
patří k letním měsícům. Při výběru správného grilu ale budete moci
grilovat i mimo sezónu třeba doma na balkóně. Gurmánské zážitky si pak...
Superpotraviny! Bomba pro vaše zdraví nebo peněženku?
Když se řekne superpotravina, mnozí si pod tímto názvem představí nějaké exotické ovoce, semínka nebo třeba zelený prášek. Věříme i tomu, že...
Zelenina jako strašák dětských talířů. Pojďme to změnit
Zelenina – základní potravina, která by měla mít své místo v dospělém, ale i dětském jídelníčku. Jenže donutit děti zeleninu jíst, bývá občas...
Jak správně chladit vína a sekty a vyhnout se faux pas?
Teploty rostou a s nimi i touha po skleničce dobře vychlazeného nápoje. Co ale znamená „dobře vychlazené“ v případě vín a sektů? Je pro...
Budeme po karanténě národ dětských otesánků?
Jednoduché vše skloubit, pokud se k péči o děti a práci navíc přidá každodenní starost o zajištění celodenního přísunu jídel často pro celou...
Mléko – jaké jsou jeho významná role v dětském jídelníčku
Mléko,
sýry i jogurty. Mléčné výrobky mají v životech lidí nezastupitelné místo.
Obsahují totiž důležitou látku, kterou tělo pro vývoj potřebuje – vápník. Ten
má významný...
Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správný gril
Slunce
příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem
milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout
zaprášené grily...
Toto jsou oblíbené příchutě Čechů a Slováků, překvapil mentol
Dlouhé
desetiletí žili Češi a Slováci ve společném státě. A ačkoliv už 27 let jde
každý svou cestou, stále máme mnoho společného. Kromě jedněch
z nejkrásnějších...
Nejasnosti kolem másla? Objasníme vám je!
Všimli jste, že si
máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat
jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární....