Sladký Valentýn aneb Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty
Chystáte se se svou polovičkou oslavit únorový svátek zamilovaných?
K tomu, abyste si společný čas užili opravdu stylově, nepotřebujete drahé
dárky, ani extra velká gesta....
Vsaďte na vitamin D a chřipka vás nedostane
Chřipka, virová a různá respirační onemocnění straší veřejnost každoročně, obzvlášť v posledních týdnech. Chcete se jim vyhnout a přečkat vše ve zdraví?...
Antibiotika: u 30 % dospělých vyvolají průjem
Antibiotika jsou zázračný lék – penicilin zachránil již více než
200 milionů životů. Spolu se smrtícími patogeny ale
bohužel ničí také „přátelské“ bakterie, které...
Pandemie nepřeje obézním. Čím vyšší BMI, tím záludnější boj s viry
Zdravá váha pomáhá nejen v prevenci
civilizačních nemocí, ale i v boji proti pandemii koronaviru. Data
několika studií, včetně metastudie 75 výzkumů provedených na 400 tisících...
Proč vás honí mlsná a jak ji ovládnout
Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak...
Nový český fenomén: zimní grilování
V letní sezóně by se s trochou nadsázky dalo říct „Kdo negriluje, není Čech“, ale jak je tomu u nás v...
Aby potraviny nekončily v koši
Žijeme v době, kdy si můžeme vybrat surovinu s minulostí a jasným rodokmenem. Čím víc budeme přemýšlet o tom, co jíme, tím...
Objevte zázrak jménem mrkev
V tuzemské kuchyni se mrkev používá především do polévek, omáček nebo zeleninových směsí. Angličané dělají mrkvový pudink, Francouzi ji kandují a kvalitním...
Pití vody z pet lahví je bezpečné
Bezpečnost potravinářských obalů
Všechny materiály, z nichž mají být vyráběny potravinářské obaly (či jakékoliv jiné předměty určené pro styk...
Raw stravu a recepty si lidé oblíbili
Zdá se, že se lidé stále více zajímají o to, co jedí, a proto se není
čemu divit, že se mimo vegetariánství a...