Jaké používáte koření na grilování? Pozor na velké množství soli
K létu neodmyslitelně patří grilování dobrého jídla. Správnou chuť masu, sýrům nebo zelenině dodává mimo jiné koření. Celkem 15 směsí prošlo laboratorním testem...
Rajčata? Červený poklad českých zahrad
Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...
Sezóna grilovacích tyčinek – co prozradil test a co říkají etikety?
Mezi Čechy se grilování těší velké oblibě a grilovací sezóna je právě v plném proudu. S partou přátel a při dobré zábavě se připravuje...
Jak poznat kvalitní majonézu?
Saláty, pomazánky nebo třeba chlebíčky se bez ní neobejdou. Ale není majonéza jako majonéza. Co dělá ze světlé husté omáčky tu pravou...
Jak poznat kvalitní zmrzlinu? Čtěte obaly
Mnozí z nás si horké dny užívají, někteří ale doslova trpí a snaží se všemožně zchladit. Kromě koupání se v létě...
Test mléka – čerstvé, nebo raději trvanlivé?
Na první pohled je od sebe nerozeznáte, v čem je tedy rozdíl? dTest nechal otestovat celkem 25 vzorků čerstvého a trvanlivého mléka a...
Zázrak jménem matcha – zdraví má zelenou
O svoje zdraví se staráme více než kdy jindy. Naše starost by ale neměla spočívat jen v aktuálním posilování imunity. Přece jen nezdolné...
Víte, jak správně opékat špekáčky?
Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to
tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...
Kakao, mléko a ořechy? Co obsahují mléčné oříškové čokolády?
Řada lidí si čas od času dopřeje radost v podobě tabulky dobré čokolády. Ta s lískovými oříšky má mnoho podob: sáhnout můžete po mléčné,...
Ty nejlepší biopotraviny máme na dosah ruky. Stačí pečlivěji vybírat
Jako zákazníci se při výběru potravin rozhodujeme pod vlivem mnoha faktorů. Roli hrají naše chuťové preference, zkušenosti, dostupnost a kvalita sortimentu a...