Stravování Čechů se zásadně změnilo. Vyhledáváme lehčí jídla
Stravování Čechů se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí....
Rostlinné alternativy masa poskytnou dostatek bílkovin. Co ale chuť?
Speciální veganské a vegetariánské potraviny jsou už dnes k mání v běžných obchodech. Kromě rostlinných jogurtů či mlék si tak můžeme vybrat i z pestré...
Ovocné přesnídávkové kapsičky – rychlá svačinka s vysokým podílem cukru
Ovocné přesnídávky v malém praktickém balení jsou stále oblíbenější. Oceňují je nejen maminky s malými dětmi, ale často po nich sáhnou i dospělí. Spotřebitelská...
Rozdíl mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným
Olej se získává ze semen lisováním. Rozlišujeme lisování za studenta a
za tepla. Za studena se semeno lisuje přímo bez předchozích úprav. Ve
skutečnosti...
Kvalita řepkového oleje příjemně překvapí. Na co se hodí nejvíce?
Řepka se u nás pěstuje na 83,5 % osevní plochy vyhrazené olejninám. Řepkový olej však v průzkumech oblíbenosti u českých kuchařů a kuchařek...
Vyberte si to nejlepší kuřecí maso
Kuřecí maso se řadí mezi vůbec nejoblíbenější druh masa. Je dostupné, dietní i chutné. Zároveň z něj připravíte výbornou večeři či...
Co obsahují ve skutečnosti snídaňové cereálie?
Obaly s obrázky evokujícími vyvážený životní styl a zdravý start dne lákají ke koupi. S obsahem už je to však horší. Spotřebitelská organizace dTest...
Výběr manga a avokáda není žádná věda
S exotickým ovocem nemíváme zas tak velké zkušenosti. Jejich sezóna je ale právě v plném proudu a většina z nás si během zimy na lákavých exotických...
Svařák z vánočních trhů? Bohužel bez pravidel
Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem...
Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...