Proč se (ne)přidat k příznivcům suchého února?
Ať už se přidáte k únorovým abstinentům, nebo ne, jisté je jedno – v případě alkoholu vždy platilo, platí a bude platit, že méně...
Ve městech přibyla veřejná griloviště
K oblíbené letní kratochvíli patří bezesporu grilování a pikniky. Vzdávat se jich nemusí ani lidé ve městech. Steak si totiž mohou připravit na...
Sladké oslavy Dne dětí. A bez cukru!
Den dětí je
každoročně předzvěstí blížících se prázdnin. Letošní sice přišly najednou a
neplánovaně už v březnu, ale to se nepočítá. Ty skutečné a pravé...
Farmářské trhy po měsíci fungování: poptávka je obrovská, zpět je občerstvení i pouliční umělci
Kvůli koronavirové pandemii zasáhlo Česko několik nařízení a zákazů. Mezi nimi i zákaz konání farmářských trhů. Ty dostaly stopku 10. března. Po...
Chlebíčky, chuťovky a sendvičevčera, dnes a zítra
Popularita obložených chlebíčků neklesá ani po více než sto letech od jejich zrodu. Staly se neodmyslitelnou součástí nejrůznějších oslav, v čele se silvestrovskými...
Jídlo, které dává smysl, taková je nová restaurace Spojka Karlín
V červnu dokončila stavební firma Skanska v pražském Karlíně novou kancelářskou budovu Praga Studios. Její součástí je i nová restaurace Spojka Karlín. Mezinárodní...
Jak neplýtvat jídlem? Několik tipů na správné uskladnění sezónních potravin
Podzim netrpělivě klepe na dveře a s ním nekompromisně přichází měsíc září. A právě v tomto období si každoročně připomínáme Mezinárodní den o povědomí...
Změňte jídelníček díky skvělým kuchařkám
V lednu mnoho z nás mění jídelníček. Kde však máme brát novou inspiraci? Vyzkoušejte zajímavé kuchařky zaměřené na zdravé avšak chutné jídlo a...
Bez jídla to nejde aneb Oslavte Světový den výživy
Den 16. října je připomínán jako Světový den výživy. Setkat se s ním můžeme ve více než 150 zemí světa. Proč...
Med do českých škol i v roce 2019
Ministerstvo zemědělství také v roce 2019 vyhlašuje úspěšný projekt Medové snídaně. V tomto roce je projekt otevřen pro 150 škol a školek...