Nescafé využívá sílu kávy ke zlepšení životů lidí

Nescafé využívá sílu kávy ke zlepšení životů lidí po celém světě. Investovalo už 8,5 mld. Kč. Jde o jednou z nejpopulárnějších značek...

Konec nekvalitního medu? Nová metoda má odlišit náhražky od pravého medu

0
Včelí med patří mezi nejfalšovanější potraviny na světě. Způsobů pančování je velké množství. Nejčastějšími podvody jsou přimíchávání sirupů z cukrové třtiny, kukuřice...

Stravujte se bez lepku? Načerpejte inspiraci v nových kuchařkách

0
Bezlepkové stravování může být jak ze zdravotních důvodů, tak z vlastní iniciativa, například v rámci diety. Pro obě varianty jsme pro vás...

VEGEFEST – festival soběsta(te)čnosti se koná již po deváté

0
Festival VEGEFEST po sedmi letech existence dokončil proměnu z festivalu zaměřeného primárně na stravování na festival věnovaný udržitelnému a soběstačnému způsobu života....

Rostlinné pondělí – proč se zapojit do celosvětové kampaně?

0
V dnešní době se silně apeluje na omezení konzumace masa s cílem pozitivně ovlivnit zdraví a zmírnit ekologické dopady vysoké spotřeby živočišných zdrojů. Veganství a vegetariánství je...

Rekordní rok pro moravská a česká vína na světových soutěžích!

Na rok 2022 budou moravští a čeští vinaři jistě dlouho a v dobrém vzpomínat. Na zahraničních mezinárodních soutěžích vín získali za svá vína...

Věděli jste, že původní Hořické trubičky nebyly plněné?

0
Jsou jedni z výrobců Hořických trubiček, kteří je mažou máslem a rozhodně nešetří na surovinách, jako je třeba med. Preferují regionální suroviny a...

Dle ministra zemědělství není důvod panikařit: „Výroba i distribuce potravin je bezproblémová.“

0
Lidé z celého světa začali kvůli koronaviru panikařit a dělat si zásoby potravin, výjimkou nejsou ani Češi. Dle ministra zemědělství Miroslava Tomana...

České jablíčko vždy po ruce

0
Lidové moudro praví, že pokud si dáte každý den jedno jablko, nebudete potřebovat lékaře a budete zdraví. O své tělo samozřejmě musíte...

Za obědy platíme rekordní částky, do restaurací ale chodíme mnohem méně než dříve

0
Za obědy v restauracích platí Češi výrazně více, než na kolik byli zvyklí před koronavirovou krizí. V červnu se průměrná útrata vyšplhala na rekordních...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...