Zelí nejen do salátu. Jak zazářit při jeho přípravě?
Kysané zelí považujeme už od pradávna za zdravou potravinu a přirozený zdroj vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. je vhodné do...
Znáte polentu? Nenápadný zázrak italské gastronomie
Italové polentu milují. Odpradávna ji využívali jako jednu ze
základních surovin na vaření, oblíbená je hlavně v severovýchodní
Itálii, kde se daří...
Seznamte se: ryze česká superpotravina – mák
V jedné makovici je přibližně pět tisíc namodralých semínek. Také receptů s mákem je nespočet. Dovedete si představit, že byste se...
Nápadité recepty „co dům dal“
Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2 krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat,...
Co ještě nevíte o pohance?
Doputovala k nám z jihovýchodní Asie a svůj název získala od slova pohan – za ty byli totiž považováni tatarští bojovníci,...
Pochutnejte si na houbové polévce a žloutkových věnečcích
Houbový krém se sýrovo-šunkovými knedlíčky
Houbový krém s knedlíčky? Že jste ještě tuto kombinaci nevyzkoušeli? Teď je ta správná...
Užívejte si jaro s lehkými a zdravými recepty
Špenátové tartaletky
Těsto:
2 vejce6 lžic olivového oleje120 g mrkve (jemně nastrouhané)100 g ovesných vloček (rozemletých)140...
Inspirujte se domácí udíronou
Kouř ve spojení s nápoji a jídlem
Jemný kouř – zvláště ten, který pochází ze dřeva ovocných stromů nebo...
Jarní delikatesa: polévka s medvědím česnekem
O medvědím česneku
Medvědí česnek se stal v poslední době velmi populární. Kromě výborné chuti se totiž může pochlubit...
Velikonoční recepty s BIO moukami – péct zdravěji není vůbec těžké!
Těšíte se na tradiční velikonoční pečení, všechnu tu vůni a jarní atmosféru kolem? Co to letos zkusit o něco zdravěji a...