Vzpomínáte, jak vám babička připravovala poctivé bramborové placky či lívance? Přestaňte snít a zkuste si je připravit sami doma. Popřemýšlejte pouze nad tím, jestli máte chuť na placky se zelím nebo sladkou variantu s domácím džemem.
Rychlé bramborové placky nasladko i naslano
Suroviny
- Halušky Labeto
- 230 ml vody
Postup
Směs na halušky smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Postupně odkrajujeme menší kusy, které na pomoučené ploše vyválíme na tenké placky. Placky opékáme na rozpálené pánvi (bez tuku) z obou stran dozlatova. Ze směsi připravíme 8-10 placek.
Sladké lívance z haluškového těsta
Suroviny
- Halušky Labeta
- Kypřicí prášek Labeta
- 4 vejce
- 345 ml vody
- ovoce a džem na ozdobu
Postup
Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme lžící, vkládáme do rozpáleného oleje a mírně rozetřeme do velikosti lívance. Opékáme z obou stran dozlatova.
Náš tip
Na plackách si pochutnáte naslano se zelím nebo nasladko s domácí marmeládou. Tipy na tradiční i exotické džemy najdete tady.