Mražená zelenina? Často čerstvější než čerstvá
Zelenina není
už taková, jako bývala, pokud tedy nemáte zeleninu z vlastní zahrádky či
lokálního farmáře. Možná za to může vysoká poptávka po ovoci a...
Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy
Perníčky,
rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické
pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy.
Uvidíte, že vánoční...
I smažit se dá zdravě! Vybírejte tuk podle vysokého kouřového bodu
Abyste si mohli dopřát smažený řízek nebo rybu a
nemuseli se obávat, že vám pak bude těžko, vybírejte na smažení jen tuk
s vysokým kouřovým...
Vyzkoušejte tři osvědčené recepty na vánoční cukroví z Valašska
Vanilkové
rohlíčky, voňavé perníčky a ořechové hvězdičky k Vánocům na Valašsku patří
stejně jako kapr s bramborovým salátem. Jak na to, aby byly správně...
Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty
Dýně,
lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých
receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i
pro ty...
Podzimní recepty, které vám doplní sílu a energii
Zkuste si užívat i dny, které jsou znatelně
chladnější a temnější než ty předchozí. Podzim se už stačil projevit
v celé své síle, ale vy...
Znáte Skyr? Víte, jak z něj vařit?
Skyr funguje nejen jako zdravá svačina plná bílkovin, ale také jako ingredience ve studené i teplé kuchyni. Pojďte s námi ochutnat snídaňovou...
Načerpejte inspiraci na horké drinky
Vychutnejte si dlouhé zimní večery s výbornými drinky, které vás zahřejí a potěší svou lahodnou chutí. Všechny koktejly si zvládnete připravit v pohodlí a...
Mák, dýně a mrkev – Tři podzimní recepty na podporu imunitu
Zatímco pro někoho je podzim časem
dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou
nastává čas viróz a nekončící rýmy....
Plánujete svatomartinskou husu? Zkuste jí kreativně, ale přitom tradičně
Víte, že Češi při přípravě jídel spotřebují 450 tun kmínu za rok? Sezóna
kmínu vrcholí tradičně na podzim, kdy lidé začínají více vařit...