Neriskujte nevolnost z jídla. Dodržujete všechny zásady bezpečnosti potravin?
Bezpečnost by v kuchyni měla být vždy na prvním místě a to platí nejen o práci s nožem, ale také o samotných...
Jaké je optimální dávkování vitamínů?
S nachlazením, rýmou či virózou se v zimním období setká téměř každý. Mnozí spatřují preventivní opatření ve vitamínech a sahají buď po ovoci,...
Typologie vína podle krevních skupin: Čím si přiťuknout, když máte „Áčko“?
Lidstvo se v čase vyvíjelo a proměňovalo. Odlišné životní podmínky na různých místech planety vedly ke vzniku 4 různých krevních skupin – A,...
Sladký Valentýn aneb Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty
Chystáte se se svou polovičkou oslavit únorový svátek zamilovaných?
K tomu, abyste si společný čas užili opravdu stylově, nepotřebujete drahé
dárky, ani extra velká gesta....
Jak správně vařit italsky?
Italská
kuchyně se vyznačuje jednoduchostí a používáním čerstvých surovin, je
zdravá a po celém světě oblíbená. Nelze se tak divit tomu, že...
Víte, jak na pořádný vývar?
Vývar je naprostý základ, ne náhodou ho přinášíme hned v první kapitole. Využijete ho v polévkách, omáčkách, zalévá se jím risotto,...
Jak si zajistit dostatek vlákniny přes zimu?
Češi prý konzumují sotva polovinu doporučeného denního množství vlákniny. Není divu, typická česká strava mnoho zdrojů vlákniny neobsahuje. Přitom tato...
Šest tipů na zdraví prospěšnou detoxikaci těla
Střevo je branou do
těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také
vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se...
Skladujte potraviny tak, aby vydržely co nejdéle čerstvé!
Správné skladování potravin není důležité jen z toho hlediska, abychom v domácnosti ušetřili co nejvíce místa, ale zejména z toho ...
Antibiotika: u 30 % dospělých vyvolají průjem
Antibiotika jsou zázračný lék – penicilin zachránil již více než
200 milionů životů. Spolu se smrtícími patogeny ale
bohužel ničí také „přátelské“ bakterie, které...