S čím si užít nejlépe sklenici vína? Máme pro vás základní tipy pro jeho...

0
Lámete si hlavu, co naservírovat návštěvě ke sklence výtečného vína? Osvojte si jednoduché tipy párování, kterými ukážete, že víte, jak krásně podtrhnout chuť skvělého...

Grilovací sezóna je v plném proudu. Jak na zdravější podobu?

0
Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů,...

Jdete darovat krev? Poradíme, jak na správný pitný režim a ideální jídelníček

0
Každý obyvatel ČR dostane za svůj život v průměru 6x krevní transfuzi a 14x preparát vyrobený z krve. Pro záchranu zdraví i života je...

Jezte brambory! Jsou prospěšnější víc, než si myslíte

1
Brambora, naše národní zemědělská plodina, je neuvěřitelně univerzální a je nedílnou součástí českého jídelníčku. Konzumace brambor je zdraví prospěšná, a to díky obsaženým minerálním...

S čím si dát bio víno? Vyzkoušejte bio sýr

0
Jezdíváte pro maso a mléčné výrobky na bio farmu? Co takhle zkombinovat oblíbený bio sýr s vínem vypěstovaným podle zásad ekologického zemědělství? Hrozny a...

Zákeřný cukr. Proč mu nedokážeme odolat?

0
Také jste v dětství rádi tajně ujídali cukr po lžičkách? Tak vězte, že tuto zvyklost si průměrný Čech přenesl do dospělosti a denně zkonzumuje...

Nejpozději obědvají Pražané, nejdříve lidé na severu Moravy a Vysočině

0
Obědvat výrazně před polednem? Zejména na Moravě není vůbec výjimečné, že lidé na obědy chodí v pracovní dny už kolem jedenácté hodiny dopoledne a po...

Staráte se, aby váš jídelníček obsahoval dostatek vápníku? Pro zdravé kosti to ale nestačí

0
Vitaminy K2 a D3 jsou pro náš organismus velice důležité živiny. Přesto jich má většina z nás nedostatek, což má vliv na stav...

Čtyři tipy pro správné grilování uzenin

0
Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na...

Rané brambory znovu na talíři

0
Již byla zahájena sklizeň domácích raných brambor. Spotřebitelé tak mají v obchodech opět k dispozici rané konzumní brambory z české produkce. Loňská sezóna byla poznamenána...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...