Tikka Masala – dostaňte do jídelníčku novou chuť
Tikka Masala, pojem, který se v českých restauracích objevuje čím dál častěji. Co si pod ním ale představit? Jeho název neprozrazuje...
Zaostřeno na kvalitu: Vyznejte se ve správném označení biopotravin!
Farmářský, přírodní nebo třeba domácí. Na obalech výrobků se můžete setkat s nepřeberným množstvím líbivých názvů, ve kterých rozhodně není jednoduché se vyznat....
Hlíva ústřičná – elixír pro naši imunitu
V jídelních lístcích v restauracích i doma na talířích se stále častěji objevuje hlíva ústřičná. Všichni víme, že se jedná o houbu, ale málokdo...
Nastartujte svůj metabolismus díky citrusům. Jak na to?
Bez dostatečného množství čerstvě vymačkané šťávy z pomerančů či grepů si neumíme představit pořádnou snídani. Citrusové plody jsou nedílnou součástí většiny nejznámějších...
Inzulin 30 minut před jídlem? Není třeba – nyní stačí před prvním soustem
Inzulinová léčba znamená pro diabetiky různá
omezení – musí kvůli ní přesně plánovat každodenní program, pracovní režim i
čas, kdy usednou k jídlu. Až dosud...
Co jste nevěděli o těstovinách
Těstoviny jsou oblíbené snad po celém světě. Nejen že díky nim připravíte rychlý oběd či večeři, ale navíc jdou připravit na stovky...
Neopakujte chyby u nejčastějšího novoročního předsevzetí
Zhubnout, to je nejběžnější předsevzetí zaznívající z úst po polepšení prahnoucích Čechů. Jenomže se to snáz řekne, než udělá. Vždyť ačkoliv většina fitness...
Objevte zázrak jménem mrkev
V tuzemské kuchyni se mrkev používá především do polévek, omáček nebo zeleninových směsí. Angličané dělají mrkvový pudink, Francouzi ji kandují a kvalitním...
Aby potraviny nekončily v koši
Žijeme v době, kdy si můžeme vybrat surovinu s minulostí a jasným rodokmenem. Čím víc budeme přemýšlet o tom, co jíme, tím...
Svět vitamínů: Jak nám pomáhá „déčko“?
Slovo vitamín
pochází z výrazu „vita“, tedy „život“. Tyto látky jsou velmi podstatné pro
správné fungování našeho organismu. Prozradíme vám, čím je prospěšný vitamín D
a...