Užijte si správně čaj o páté – společenskou událost, při níž relaxuje i královna

0
Vypravte se na pár minut do Anglie a dopřejte si typický ostrovní zážitek. Nebojte se, není třeba si začít balit a shánět letenku. Do...

Místo léků jídlo. Máme seznam nemocí, kde to funguje

0
Je prokázáno, že až 70 % všech onemocnění je způsobeno nesprávným životním stylem. Naše zdraví je tedy většinou v našich rukách. Kromě...

Není smetana jako smetana. Zaměřte se na kvalitu

Smetana je hojně využívána pro přípravu slaných i sladkých jídel a mnoho hospodyň si bez ní vaření neumí představit. Naučte se ale...

Jak vybrat víno k jarním pokrmům? Inspirujte se radami sommeliera

První jarní zelenina, mladé maso a čerstvé bylinky jsou suroviny, o které si naše chuťové buňky říkají hlavně na jaře. Do těla nám totiž...

Souvisí imunita s věkem?

0
Většina témat o zdraví se spojuje s imunitou - s důmyslným systémem organismu, který ho ochraňuje před nástrahami. Ne vždy však funguje na sto...

Jak zhubnout po porodu?

0
Je to pár dní nebo týdnů, co jste se vrátila domů z porodnice, a celý váš svět se točí kolem čerstvě narozeného...

Objevte zázrak jménem mrkev

0
V tuzemské kuchyni se mrkev používá především do polévek, omáček nebo zeleninových směsí. Angličané dělají mrkvový pudink, Francouzi ji kandují a kvalitním...

Obohaťte svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná odmítli

Chcete-li opravdu zhubnout, zvolte správnou cestu, jak svého cíle docílit. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí...

Olej do české kuchyně neodmyslitelně patří. Podle čeho ale vybírat ten správný?

1
Představit si českou kuchyni bez oleje je prakticky nemožné. Smažíme s ním, fritujeme, nakládáme, marinujeme, ochucujeme saláty. Oleje jsou součástí studené i teplé kuchyně.  Jak na...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

0
Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...