Místo léků jídlo. Máme seznam nemocí, kde to funguje
Je prokázáno, že až 70 % všech onemocnění je způsobeno nesprávným životním stylem. Naše zdraví je tedy většinou v našich rukách. Kromě...
Není smetana jako smetana. Zaměřte se na kvalitu
Smetana je hojně využívána pro přípravu slaných i sladkých jídel a mnoho hospodyň si bez ní vaření neumí představit. Naučte se ale...
Jak vybrat víno k jarním pokrmům? Inspirujte se radami sommeliera
První jarní zelenina, mladé
maso a čerstvé bylinky jsou suroviny, o které si naše chuťové buňky říkají
hlavně na jaře. Do těla nám totiž...
Souvisí imunita s věkem?
Většina témat o zdraví se spojuje s imunitou - s
důmyslným systémem organismu, který ho ochraňuje před nástrahami. Ne vždy však
funguje na sto...
Jak zhubnout po porodu?
Je to pár dní nebo týdnů, co jste se vrátila domů z porodnice, a celý váš svět se točí kolem čerstvě narozeného...
Objevte zázrak jménem mrkev
V tuzemské kuchyni se mrkev používá především do polévek, omáček nebo zeleninových směsí. Angličané dělají mrkvový pudink, Francouzi ji kandují a kvalitním...
Obohaťte svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná odmítli
Chcete-li opravdu zhubnout, zvolte správnou cestu, jak svého cíle docílit. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí...
Olej do české kuchyně neodmyslitelně patří. Podle čeho ale vybírat ten správný?
Představit
si českou kuchyni bez oleje je prakticky nemožné. Smažíme s ním,
fritujeme, nakládáme, marinujeme, ochucujeme saláty. Oleje jsou součástí
studené i teplé kuchyně. Jak na...
České superpotraviny, které do vás napumpují energii
Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše
zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v
tom štěstí...
Krůta – první maso pro dítě
Období mezi 17. a 26. týdnem života dítěte, když poprvé
přijímá jiná jídla než mateřské mléko nebo tepelně upravené mléko, je výjimečné
pro celou...