Prázdniny jsou pryč! Jak připravit ty nejlepší domácí svačiny?

0
Začal nový školní rok a děti i středoškoláci se vracejí do lavic. Podpořte jejich studijní úsilí nutričně vyváženými, ale i atraktivními svačinkami....

Květiny v kuchyni – které používat a jakým se raději vyhnout?

0
Barevné kvítky si našly cestu do našich salátů, zmrzlin, na dorty i jednohubky. Spanilé krásy živých květů si tak užíváme nejen ve...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

0
Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

0
Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být...

Pět hlavní obtíží českých diabetiků a jak s nimi zatočit?

0
Diabetes dnes představuje významné zdravotní riziko minimálně pro jednu desetinu české populace. Jedná se o komplexní onemocnění, jehož úspěšná léčba vyžaduje kontinuální...

Letos patří Silvestr sýru

0
Připadají vám jednohubky na Silvestra už trochu nudné? Nebaví vás volba mezi česnekovou a rybičkovou pomazánkou? Nechte na scénu nastoupit sýr. Navíc...

Zkuste mixovat bez vzduchu

0
Ještě chvilku a příroda nám začne servírovat čerstvé bylinky nebo ovoce, plné šťávy a vitamínů. Ale i to, co máme nyní k dispozici, by mělo...

Co se děje s tělem, které nemá dost vody

Když dojde k nerovnováze mezi příjmem a výdejem tekutin, tzn. když je ztráta tělesných tekutin (většinou vody) větší než přijaté množství, nastává...

Velký atlas jablek z českých sadů. Které zvolit na svačinu?

0
Pulty obchodů jsou plné nejrůznějších odrůd jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme vám přehledný atlas, ve kterém naleznete 16 druhů jablek vypěstovaných převážně v českých sadech. Díky atlasu již budete vědět, které jablko si koupit ke svačině, a které se naopak hodí na pečení či do salátů.

Jak se hubne ženám po čtyřicítce? Hůře, ale jde to

0
Sníte kousek koláče a přiberete kilo. Životní zkušenost, která potkává ženy po čtyřicítce a zvlášť kolem přechodu. I ty, které byly...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...