Podzimní ovoce – které zapojit do jídelníčku?
Podzim je ve znamení ovoce. Využijte především toho sezónního a zapojte ho do svého jídelníčku. Ochutnejte jablka s hořčicí, hrušky se sýrem...
Zbavte se sacharidů. Jak vypadá správný low carb jídelníček?
Trápí
vás nadbytečná kila, alergie, záněty, návaly hladu nebo třeba dlouhodobá únava?
Vaše problémy možná mají společného jmenovatele – cukry. Podle odborníků mohou
právě sacharidy...
Květiny – ozdobte i dochuťte jimi svůj talíř
Jaro, léto ale i podzim. Tato roční období nám
nabízejí nespočet květin, které se nemusí stát pouze tradiční ozdobou
domácnosti. My vám dnes představíme...
Může být veganství prospěšné pro naše zdraví?
Během posledních dvou desetiletí došlo k obrovskému nárůstu počtu
vědeckých studií zkoumajících vztah mezi výživou a zdravím. Stále zřetelněji se
ukazuje, že zdravý jídelníček nehraje...
Co s úrodou hub? Přinášíme deset tipů, jak je nejlépe zpracovat
Jít v těchto dnech na procházku do lesa a doslova nezakopávat o houby, asi ani není možné. Stačilo párkrát zapršet a houbaři...
Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu. Jak na to?
Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve.
V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které
bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním...
Jak bojovat s viry. Začněte silnou imunitou
Koronarivus dle všech čísel opět nabírá na síle a překrývá se s tradičním obdobím chřipek a různých viróz. Urgentně bychom měli pečovat o...
Jak si správně vychutnat sekt?
Většina oslav se neobejde bez šumivého vína. Pro každou
důležitou chvíli, pro každý slavnostní okamžik, pokaždé jiná chuť. Důležité
životní momenty přeci také nechutnají...
Tři důvody, proč se bez řepy v kuchyni neobejdete
Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny?
Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru, a ačkoliv se může zdát, že...
Pitný režim v těhotenství? Základem je pravidelná hydratace
Pitný režim v době těhotenství zcela nebo alespoň částečně zlepšilo 63 % žen, především kvůli zdraví miminka. Ukázal to aktuální průzkum AquaLife Institutu,...