Jan Fabini vysvětluje Maillardovu reakci – tajemství profesionálních kuchařů

0
Existuje proces, který naprosto zásadně ovlivňuje chuť, vůni i vzhled připravovaného jídla. Nazývá se Maillardova reakce. Jak se jej naučit a posunout své kuchařské...

Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni

1
Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete...

O kvasu od A do Z: jak se připravuje, jaké má benefity a jak...

0
Nadýchané housky, tradiční vánočky a mazance, koláče ani žitný chléb s křupavou kůrkou by neexistovaly bez poctivého kvásku. Jeho historie sahá tisíce let...

Fosfáty vs. vinný kámen. S jakým kypřicím práškem vykouzlíte nadýchaného dezert?

0
Ať už chystáte dort nebo obyčejnou bábovku, nenechte si ujít test kypřicích prášků. Do laboratoře jich dTest poslal celkem dvacet, z toho...

Sedm potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

1
V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se...

Káva: sto lidí, sto chutí. Způsobů správné přípravy je však jen pár

0
Každému chutná jiná káva. A to je dobře, vždyť každý jsme jiný. Naštěstí je i výběr káv pestrý a na správný způsob...

Přínosy dlouhodobého půstu a jeho historie

0
K nejznámějším půstům s dlouholetou tradicí určitě patří velikonoční půst. Velikonoce jsou považovány za hlavní křesťanský svátek, o jehož hlubší prožití se má...

Matcha Tea: superpotravina, díky které podpoříte zdraví i hubnutí

Zdraví je velmi důležité, a to nejen během pandemie koronaviru. Dbát o své tělo i mysl bychom měli za jakéhokoliv věku i...

Máte večer chuť na sladké? Na vině je rozhoupaný krevní cukr

0
Cukr je sladký, pro mlsný jazýček lahodně příjemný, ale také velice jednoduše návykový. A právě na něj nás často svádí chutě, nemáme-li...

Udržte potraviny déle čerstvé. Odlehčíte peněžence

Prodloužit trvanlivost potravin v naší kuchyni není nijak těžké. Stačí znát pár šikovných triků a mít po ruce pár praktických pomocníků. Budete-li vědět,...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...