Pět zajímavostí o salátech, které jste možná nevěděli
Saláty jsou samostatná kategorie stravování a je málo lidí, kteří by neměli alespoň některý druh rádi. Přesto jsou většinou považovány spíše za...
Jak a proč sušit ovoce a zeleninu v multifunkční parní troubě
V dnešní uspěchané době se často vracíme k tradicím našich babiček, které používaly kromě zavařování i sušení ovoce a zeleniny jako jednu...
Proč nejíme luštěniny?
Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a
bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u
mnoha...
O kvasu od A do Z: jak se připravuje, jaké má benefity a jak...
Nadýchané housky, tradiční vánočky a mazance, koláče ani žitný chléb s křupavou kůrkou by neexistovaly bez poctivého kvásku. Jeho historie sahá tisíce let...
Dehydratace hrozí v zimě stejně jako v létě!
Téměř polovina české populace někdy trpí dehydratací, třetina dokonce několikrát ročně. Ukázal to aktuální průzkum1) AquaLife Institutu. Odhalil také, že více než...
Které luštěniny nejvíce prospívají vašemu tělu?
Víme, že jsou luštěniny zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku, ale které jsou vhodné při sportu,...
Polovina Čechů by dle průzkumu chtěla zhubnout. Většině se však nedaří stravovat podle představ
Loni se téměř polovina Čechů žijících ve větších městech snažila snížit svoji váhu. Stravovací návyky si aktivně hlídalo pouze 31 % a...
Tři zásady zdravého grilování – špekáčky
Grilování a špekáčky, dvě stálice českého léta, které si s přáteli letos užijeme o to víc, že jim předcházelo mnoho týdnů v...
Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos
Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého...
Vánoce a cukrovka? Poradíme vám, jak si svátky užít bez výčitek
Svátky klidu, rodinné pohody, ale
také jídla jsou opět tady. Jak se ale, zvláště s tím posledním a v dnešní době
nedílným atributem Vánoc,...