Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují...

Poznejte neobvyklý jihoafrický čaj honeybush, který chutná po medu a hodí se pro děti...

Africký kmen Khoisan zná účinky keře honeybush již dlouhá staletí. Ve své tradiční medicíně jej využívá pro léčbu kašle a posílení imunity. Kolonizátorům z...

Nejen klasická pšenice, ale i pohanka či špalda. To vše sklízí ekologičtí zemědělci

Žně. Kromě zvuku hučících kombajnů je lidé často ani neregistrují, pro farmáře je ale sklizeň obilovin vrcholem celé sezóny. Zhruba od června do září...

Co s úrodou hub? Přinášíme deset tipů, jak je nejlépe zpracovat

Jít v těchto dnech na procházku do lesa a doslova zakopávat o houby, asi není ani možné. Stačilo párkrát zapršet a houbaři...

Velký atlas jablek z českých sadů. Které zvolit na svačinu?

Pulty obchodů jsou plné nejrůznějších odrůd jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme vám přehledný atlas, ve kterém naleznete 16 druhů jablek vypěstovaných převážně v českých sadech. Díky atlasu již budete vědět, které jablko si koupit ke svačině, a které se naopak hodí na pečení či do salátů.

Na podzim bývá na posilování imunity pozdě, lepší je začít už teď

Léto zatím neřeklo poslední slovo a do doby, než definitivně předá vládu podzimu, nás ještě čekají hezké slunečné dny. Přesto...

Jak na sójové maso?

S rostoucím počtem strávníků, kteří se přiklánějí ke stravě založené na rostlinných potravinách, se mnozí výrobci potravin snaží vyjít poptávce vstříc nabízením množství sójových náhražek masa. Co vlastně sójové maso je, jaké jsou jeho výhody a jak ho nejlépe připravit se dozvíte v následujícím článku.

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

Téměř polovina Čechů na své dovolené přibere. Jak se tomu vyvarovat?

Že se má na dovolené odpočívat je jasné. Ale mějte se na pozoru. Změna stravy, změna režimu na pohodu může přinést nehezké...

Grilujeme lilek a cuketu

Už vás nebaví pořád dokola grilovat klobásy a nakládané maso. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu a horkými favority na gril jsou právě lilek a cuketa. Nabízí se nám mnoho důležitých otázek. Jak vybrat nejvhodnější zeleninu na gril? Jak správně zeleninu ugrilovat?

Aktuálně

Ceny vepřových výrobků nadále zdražují

Africký mor prasat doslova zpustošil trh s vepřovým masem a následkem této skutečnosti začaly celosvětově růst ceny tohoto produktu. Odborníci odhadují, že...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...