Sladký Valentýn aneb Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty

Chystáte se se svou polovičkou oslavit únorový svátek zamilovaných? K tomu, abyste si společný čas užili opravdu stylově, nepotřebujete drahé dárky, ani extra velká gesta....

Jak správně vařit italsky?

Italská kuchyně se vyznačuje jednoduchostí a používáním čerstvých surovin, je zdravá a po celém světě oblíbená. Nelze se tak divit tomu, že...

Víte, jak na pořádný vývar?

Vývar je naprostý základ, ne náhodou ho přinášíme hned v první kapitole. Využijete ho v polévkách, omáčkách, zalévá se jím risotto,...

Jak si zajistit dostatek vlákniny přes zimu?

Češi prý konzumují sotva polovinu doporučeného denního množství vlákniny. Není divu, typická česká strava mnoho zdrojů vlákniny neobsahuje. Přitom tato...

Šest tipů na zdraví prospěšnou detoxikaci těla

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se...

Skladujte potraviny tak, aby vydržely co nejdéle čerstvé!

Správné skladování potravin není důležité jen z toho hlediska, abychom v domácnosti ušetřili co nejvíce místa, ale zejména z toho ...

Antibiotika: u 30 % dospělých vyvolají průjem

Antibiotika jsou zázračný lék – penicilin zachránil již více než 200 milionů životů. Spolu se smrtícími patogeny ale bohužel ničí také „přátelské“ bakterie, které...

Šest způsobů, jak si užít vinné hrozny

Plody révy vinné jsou zázračná věc. Možná že jste nevěděli, jak moc jsou pro lidské tělo prospěšné a kolika různými...

Potřebujete vzpruhu? Připravte si trendy kořeněné čaje

Začátek roku je obdobím, kdy si lidský organismus vyloženě říká o pořádnou vzpruhu a očistu. Pokud chcete v těchto sychravých dnech čelit nachlazení, také nemusíte hned...

Pět základních pravidel, jak se zbavit nadváhy

Důvodů nadváhy může být celá řada, a to včetně dlouhodobých onemocnění nebo třeba potravinových alergií. Nadváha či obezita mohou být rovněž původcem...

Aktuálně

Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky...

Nejčtenější články