Stravování Čechů se zásadně změnilo. Vyhledáváme lehčí jídla

Stravování Čechů se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí....

Sezóna českých jahod je v plném proudu! Na co si dávat při nákupu pozor?

Koncem května začaly dozrávat první české jahody a právě nyní jejich sezóna vrcholí.  V Česku patří toto ovoce mezi nejoblíbenější, každý Čech ročně zkonzumuje kolem 2,5...

Zájem Čechů o biopotraviny roste v desítkách procent

Vysoká kvalita, prokazatelný původ a také šetrnost k životnímu prostředí. To jsou jen některé z důvodů, proč u českých zákazníků stále roste obliba bioproduktů....

Kvalitní snídaně? Známe recept!

Ráno je skoro všechno povoleno. Tedy aspoň, co se týká jídla. Snídaně by totiž měla být výživná. Nešiďte se. Máte chuť na...

Kompletní bílkovina jako novodobá mantra

Ne každý vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích procesů, aby...

Je libo burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?

Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí téměř na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....

Těšíte se na farmářské trhy? Pečlivě se připravte a zjistěte, jak poznat kvalitní biopotraviny!

Už se nemůžete dočkat, až letos poprvé vyrazíte na nejbližší farmářské trhy a projdete se mezi stánky s tou nejčerstvější zeleninou, ovocem a...

Rozumíme označování potravin? Aneb jak se vyznat v informacích na obalech potravin?

Pro Čechy je kvalita potravin dlouhodobě jeden z klíčových faktorů, podle kterého se rozhodují při nákupu. Vyplývá to z výzkumu nákupního chování, ve kterém...

Legislativně nezávadná voda představuje rizika

Znáte přísloví o tom, jak stokrát nic umořilo osla? Bohužel se tato lidová moudrost dá aplikovat i na pití vody z kohoutku. Nedávná studie amerických...

Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...