Jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej
Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní...
Test balených vod: Obsahují málo minerálů
Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...
Test dětských sušenek – boj s akrylamidem
Akrylamid je v potravinách zcela nežádoucí, protože zvyšuje riziko vzniku nádorových onemocnění, škodí nervovému systému a poškozuje genetickou informaci. Spotřebitelská organizace dTest...
Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?
Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Vyznáte se v pojmech jako minimální tvanlivost a datum spotřeby? Víte, že některé potrviny jsou dokonce...
Jak je na tom kvalita ruských zmrzlin?
Horké letní počasí dělá radost výrobcům zmrzlin a nanuků. K těm nejtradičnějším patří ruská zmrzlina - smetanový mražený krém vložený mezi dvě oplatky....
Co obsahují ve skutečnosti snídaňové cereálie?
Obaly s obrázky evokujícími vyvážený životní styl a zdravý start dne lákají ke koupi. S obsahem už je to však horší. Spotřebitelská organizace dTest...
Bio víno? Kvalita a šetrnost k přírodě v jedné skleničce
Rádi si večer dopřejete sklenku dobrého
vína? Zajímá vás při výběru jeho kvalita a původ? Zkuste sáhnout po bio vínu.
Hrozny pro jeho výrobu...
Je libo burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?
Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí téměř na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....
Hranolky zdravě? Jde to
Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se
z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století
později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky... Smažená
pochoutka...
Je český česnek opravdu nejlepší?
V posledních letech stoupá zájem o český česnek. Podle častého názoru je domácí česnek ten nejlepší, tedy nejvýraznější. Redakce časopisu dTest proto do...