Sezóna moštů je v plném proudu. Co o nich potřebujete vědět?
Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích,...
Rozdíl mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným
Olej se získává ze semen lisováním. Rozlišujeme lisování za studenta a
za tepla. Za studena se semeno lisuje přímo bez předchozích úprav. Ve
skutečnosti...
Éčka v uzeninách
Rádi si
pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a
ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete...
Nejproblematičtější uzenina? Podle zjištění spotřebitelské organizace dTest je jí anglická slanina
Na nenápadný uzenářský výrobek vyráběný z vepřového boku – anglickou slaninu – se v aktuálním vydání zaměřil spotřebitelský časopis dTest. Výsledky zkoušek přinesly...
Pět důvodů, proč je výběrová čokoláda tou nejlepší volbou pro požitkáře i pro planetu
Výběrová čokoláda se chuťově řadí mezi světovou špičku. Důvodů, proč je výběrová čokoláda tou správnou volbou, je však mnohem víc. Jejím nákupem...
Salámy vysočina – pětina v nezávislém testu propadla
Trvanlivý salám vysočina je častou součástí výletnických svačin. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 20 vzorků těchto salámů, aby prověřil jejich kvalitu....
Náhražky a alternativy kávy – proč bychom se o ně měli zajímat?
Původním smyslem kávovin bylo nahradit drahou nebo zcela nedostupnou kávu. Dnes je ale kávy na trhu dost a cenově se kávoviny vyrovnají...
Balíčky kávy 2 v 1 a 3v 1 – cukr, bělidlo a éčka
Cukry i v balení 2v1
Nabídka balíčků rozpustných kávových směsí typu 3 v 1 nebo 2 v 1, které...
Není špekáček jako špekáček! Vsaďte na tipy odborníka a dopřejte si u táboráku ty...
S příchodem jara a vzrůstajícími teplotami začíná období grilování, opékání i pikniků. A co by to bylo za táborové chvilky bez dobrých...
Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...