Podzim ve znamení zvěřiny. S kvalitou poradí veterinární dozorce

Podzimní období je v České republice tradičně mimo jiné také obdobím lovu zvěře, kdy se daleko častěji než po zbytek roku objevuje...

Quinoa. Řada výrobků slibovala více bílkovin a vlákniny, než jaká byla realita

Quinoa, jinak také merlík chilský, je jednou z nejstarších plodin světa, ale Evropa ji objevila teprve nedávno. V současné době se jeví jako jedno...

Pět důvodů, proč je výběrová čokoláda tou nejlepší volbou pro požitkáře i pro planetu

Výběrová čokoláda se chuťově řadí mezi světovou špičku. Důvodů, proč je výběrová čokoláda tou správnou volbou, je však mnohem víc. Jejím nákupem...

Pět důvodů, proč se vyplatí nakupovat lokální bioprodukty

Ovoce, zelenina, mléčné výrobky i maso – výběr produktů a surovin v bio kvalitě je rozmanitý a neustále se rozrůstá. Zvlášť na začátku...

Proteinové mléčné výrobky. Některé obsahují více cukru než bílkovin

V posledních letech se vedle obvyklých jogurtů nebo pudinků objevují podobné výrobky slibující vysoký obsah proteinu čili bílkovin. Spotřebitelská organizace dTest poslala do...

Světlé ležáky – bez plísní a pesticidů

Pro okolní svět je typickým českým pivem světlý ležák plzeňského typu, mezi konzumenty trochu nepřesně známý jako světlá dvanáctka. Spotřebitelský časopis dTest poslal do...

Aktuálně

Sbohem, vanilková? Novodobou klasikou mezi zmrzlinami je podle průzkumu kinder nebo...

0
Zmrzlinová sezóna začíná a před stánky a cukrárnami se už tvoří fronty. Zmrzlinářství Tomivo Gelato, které prodává zmrzlinu napříč republikou, se rozhodlo...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...