Kolik soli ukrývají sušenky a oplatky?
Většinu soli přinášejí do těla zpracované potraviny. Časopis dTest nakoupil 30 druhů balených sušenek a oplatek, aby zjistil, na které si...
Je libo burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?
Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí téměř na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....
Není kráva jako kráva. Která je na mléko a která na maso?
Vyznat se
podrobněji v jednotlivých plemenech krav náleží většinou jen opravdovým
odborníkům. Chcete se i vy trochu poučit a zjistit, která kráva z farmy...
Jaké používáte koření na grilování? Pozor na velké množství soli
K létu neodmyslitelně patří grilování dobrého jídla. Správnou chuť masu, sýrům nebo zelenině dodává mimo jiné koření. Celkem 15 směsí prošlo laboratorním testem...
Černé sáčkové čaje – povzbudí, neuškodí, neoslní
Řada lidí začíná den šálkem černého čaje, přičemž většinou sáhnou spíše po rychlém řešení v podobě čaje v nálevových sáčcích než po sypané...
Ať už čerstvé, nebo trvanlivé, volte bio kvalitu!
Málokdo z nás si svůj život dokáže
představit bez mléka a mléčných výrobků. Do jídelníčku je zařazujeme téměř
každodenně a do svého těla skrze...
Sezóna českých jahod je v plném proudu! Na co si dávat při nákupu pozor?
Koncem
května začaly dozrávat první české jahody a právě nyní jejich sezóna
vrcholí. V Česku patří toto ovoce
mezi nejoblíbenější, každý Čech ročně zkonzumuje kolem 2,5...
Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...
Dětské rýžové krekry – chroupání bez starostí
Křehké rýžové chlebíčky patří k oblíbeným
svačinkám i pro ty nejmenší – některé krekry lze nabídnout už půlročním dětem.
Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře...
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý...