Test napěňovačů mléka: Nejvíce dalo šlehačům zabrat studené mléko
Spotřebitelský časopis dTest prověřil 22 elektrických, manuálních a ručních
bateriových napěňovačů mléka, které slibují mléčnou pěnu z pohodlí domova.
V laboratoři přístroje absolvovaly nejednu praktickou...
Není kráva jako kráva. Která je na mléko a která na maso?
Vyznat se
podrobněji v jednotlivých plemenech krav náleží většinou jen opravdovým
odborníkům. Chcete se i vy trochu poučit a zjistit, která kráva z farmy...
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý...
Ať už čerstvé, nebo trvanlivé, volte bio kvalitu!
Málokdo z nás si svůj život dokáže
představit bez mléka a mléčných výrobků. Do jídelníčku je zařazujeme téměř
každodenně a do svého těla skrze...
Víte, jak správně opékat špekáčky?
Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to
tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...
Nebezpečné bílé barvivo dostalo zákaz při výrobě potravin
Látku oxid titaničitý je od 7. února 2022 zakázáno používat při výrobě potravin. Bílé barvivo (E 171) je jedním z nejdiskutovanějších „éček“...
Jsou novodobé zeleninové chipsy lepší než klasické brambůrky?
Brambůrky, chipsy…říkejme tomu, jak chceme, ale raději to nejezme. „To bychom nemohli jíst nic…,“ myslí si možná někteří z nás. Ano i...
Až 38 % soli přijmeme v pečivu
Mezi evropskými státy je Česká republika na předních příčkách. Zatímco Světová zdravotnická organizace doporučuje dospělým lidem maximální denní příjem soli do 5...
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe
všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování?
Každý kousek vepřového...
V konzervách s rajčaty testy odhalily zdraví škodlivé látky
Rajčata jsou základem pro celou řadu oblíbených italských pokrmů a asi jen málokteré dítko ohrne nos nad „červenou omáčkou“ s těstovinami. O...