Stravování Čechů se zásadně změnilo. Vyhledáváme lehčí jídla
Stravování Čechů se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí....
Není kráva jako kráva. Která je na mléko a která na maso?
Vyznat se
podrobněji v jednotlivých plemenech krav náleží většinou jen opravdovým
odborníkům. Chcete se i vy trochu poučit a zjistit, která kráva z farmy...
Není burák jako burák – test arašídových pomazánek
Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá...
Víno se šroubovacím uzávěrem nemůže být kvalitní? To je omyl
Mýty o nekvalitních šroubovacích zátkách se v poslední době stávají minulostí. Zákazníci se totiž v praxi běžně setkávají s tím, že...
Když maso, tak to nejkvalitnější
Není maso jako maso. A jelikož se už pomalu, ale jistě blíží teplejší dny, spousta z nás má plnou hlavu prvního jarního grilování....
Jak vybrat tu nejlepší bramboru?
Brambory
tvoří základ našeho jídelníčku. Jsou
neuvěřitelně univerzální a skrývají více, než je o nich všeobecně známo. Každý
Čech zkonzumuje asi 65 kilogramů brambor ročně....
Test balených vod: Obsahují málo minerálů
Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...
Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...
Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?
Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř
nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně.
Zamysleli jste se ale...
Jogurtové nápoje – cukr vede nad ovocem
Praktická jogurtová svačina, na kterou nepotřebujete lžičku. To je asi hlavní výhoda kysaných nápojů oproti klasickým jogurtům. Pokud by byly k dostání neslazené,...