Víte, jak správně opékat špekáčky?
Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to
tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...
Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí
S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš
kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na
výběr...
Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu?
Věděli jste, že kvalitní čokoláda se může díky pozitivním účinkům na naše zdraví směle řadit mezi superpotraviny? Jen je někdy těžké...
U doplňků stravy s kyselinou listovou se na etiketu nespoléhejte. Proč?
Pestrý jídelníček nám může přirozenou cestou zajistit všechny potřebné vitamíny. Ne vždy je to ale možné, a tak přicházejí na pomoc nejrůznější...
Pět základních rad, jak se perfektně vyznat na farmářském trhu
Ruch i toho nejmenšího městského náměstí, chladnější počasí časného rána během horkého léta, vůně čerstvého ovoce, zeleniny, sýrů, květin a bylinek i...
Moštová sezóna startuje! Co byste měli vědět o kvalitě moštu?
Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek....
Mléčné řezy a tyčinky – cukr v maskáčích
V chladicích regálech bývají blízko tvarohů a jogurtů vyskládány také chlazené sladké svačinky. Někteří výrobci je prezentují jako zdravější alternativu...
Quinoa. Řada výrobků slibovala více bílkovin a vlákniny, než jaká byla realita
Quinoa, jinak také merlík chilský, je jednou z nejstarších plodin světa, ale Evropa ji objevila teprve nedávno. V současné době se jeví jako jedno...
Játrové paštiky pod drobnohledem – jak se jim dařilo v testech?
Co jiného může být pro české spotřebitele symbolem letního cestování než paštika. Málokdo s ní neměl alespoň jednou za život tu čest –...
Rajčata? Červený poklad českých zahrad
Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...