Stravování Čechů se zásadně změnilo. Vyhledáváme lehčí jídla
Stravování Čechů se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí....
Vyrovnají se haluškové polotovary originálu?
Příprava halušek ze syrových brambor není složitá, pro někoho může být ale pracná. Právě na to spoléhají výrobci haluškových polotovarů. Nabídka těchto...
Ty nejlepší biopotraviny máme na dosah ruky. Stačí pečlivěji vybírat
Jako zákazníci se při výběru potravin rozhodujeme pod vlivem mnoha faktorů. Roli hrají naše chuťové preference, zkušenosti, dostupnost a kvalita sortimentu a...
Srovnání cukrovinek odhalilo problematická éčka. Propadly hlavně známé značky
Zatímco menší výrobci dětmi oblíbených cukrovinek se snaží v co nejvyšší míře přejít od éčkových barviv k přírodním alternativám, známé větší značky...
Svařák z vánočních trhů? Bohužel bez pravidel
Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem...
U doplňků stravy s kyselinou listovou se na etiketu nespoléhejte. Proč?
Pestrý jídelníček nám může přirozenou cestou zajistit všechny potřebné vitamíny. Ne vždy je to ale možné, a tak přicházejí na pomoc nejrůznější...
Velký zmrzlinový průvodce
Čokoládová, se slaným karamelem, ale i tvarůžková nebo maková. Zmrzlina patří k létu ve všech svých podobách, ať milujete točenou nebo si raději...
Vztah vína a cukru? Jedna velká věda
Cukr je klíčovou součástí vína
Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...
Jak vybrat kvalitní máslo?
1) Z čeho je máslo složeno a co sledovat na jeho obalu?
Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze...
Jak je na tom kvalita ruských zmrzlin?
Horké letní počasí dělá radost výrobcům zmrzlin a nanuků. K těm nejtradičnějším patří ruská zmrzlina - smetanový mražený krém vložený mezi dvě oplatky....