Vyberte si to nejlepší kuřecí maso
Kuřecí maso se řadí mezi vůbec nejoblíbenější druh masa. Je dostupné, dietní i chutné. Zároveň z něj připravíte výbornou večeři či...
Když maso, tak to nejkvalitnější
Není maso jako maso. A jelikož se už pomalu, ale jistě blíží teplejší dny, spousta z nás má plnou hlavu prvního jarního grilování....
Velký zmrzlinový průvodce
Čokoládová, se slaným karamelem, ale i tvarůžková nebo maková. Zmrzlina patří k létu ve všech svých podobách, ať milujete točenou nebo si raději...
Svařák z vánočních trhů? Bohužel bez pravidel
Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem...
Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...
Test ukázal, že tuňáka v konzervě se bát nemusíte
Snad každá poučka o zdravém životním stylu radí zařadit do jídelníčku ryby. Konzervovaný tuňák může být cestou, jak toto pravidlo splnit. Navíc...
Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene
Tvrdá voda způsobuje
vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody,
a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...
Isotonické nápoje – minerály či ionty, nebo spíš cukr a chemie?
Pronikají do regálů běžných supermarketů a často se
„tváří“ nepostradatelně. Jde o produkty, které obestírá aura drinku nezbytného
ke sportovní aktivitě a lepším výkonům....
Legislativně nezávadná voda představuje rizika
Znáte přísloví o tom,
jak stokrát nic umořilo osla? Bohužel se tato lidová moudrost dá aplikovat i na
pití vody z kohoutku. Nedávná studie amerických...
Kompletní bílkovina jako novodobá mantra
Ne každý
vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece
jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích
procesů, aby...