Stravování Čechů se zásadně změnilo. Vyhledáváme lehčí jídla

Stravování Čechů se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí....

Moštová sezóna startuje! Co byste měli vědět o kvalitě moštu?

Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek....

Jak vybrat kvalitní máslo?

1) Z čeho je máslo složeno a co sledovat na jeho obalu? Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze...

Balíčky kávy 2 v 1 a 3v 1 – cukr, bělidlo a éčka

Cukry i v balení 2v1 Nabídka balíčků rozpustných kávových směsí typu 3 v 1 nebo 2 v 1, které...

Sušená rajčata v oleji – co všechno můžou obsahovat?

Sušená rajčata naložená v oleji jsou oblíbenou přísadou řady pokrmů. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře skleničky s touto lahůdkou zakoupené v českých obchodech, aby...

Zázrak jménem matcha – zdraví má zelenou

O svoje zdraví se staráme více než kdy jindy. Naše starost by ale neměla spočívat jen v aktuálním posilování imunity. Přece jen nezdolné...

Superpotravina přímo z kurníku. Jak vybrat v obchodě skutečně ty kvalitní vajíčka?

Pomlázka, beránek a vajíčko, typické symboly českých Velikonoc, bez kterých to zkrátka nejde. Za několik let by to mělo ale vypadat jinak,...

Mléko plné protikladů. Čemu máme věřit?

Říká se, že polopravda je horší než lež. Mnoho z nich se objevuje i v souvislosti s mlékem a mléčnými výrobky. Můžeme...

Játrové paštiky pod drobnohledem – jak se jim dařilo v testech?

Co jiného může být pro české spotřebitele symbolem letního cestování než paštika. Málokdo s ní neměl alespoň jednou za život tu čest –...

Trojice rybích prstů klamala ohledně obsahu masa

Rybí prsty jsou jednou z možností, jak podsunout rybu dětem, které o ni příliš nestojí. V mnoha domácnostech jsou alternativou ke štědrovečernímu kaprovi....

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...