Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene
Tvrdá voda způsobuje
vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody,
a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...
Zájem Čechů o biopotraviny roste v desítkách procent
Vysoká kvalita, prokazatelný původ a také šetrnost k životnímu prostředí. To jsou jen některé z důvodů, proč u českých zákazníků stále roste obliba bioproduktů....
Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?
Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř
nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně.
Zamysleli jste se ale...
Éčka v uzeninách
Rádi si
pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a
ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete...
Rostlinné alternativy masa poskytnou dostatek bílkovin. Co ale chuť?
Speciální veganské a vegetariánské potraviny jsou už dnes k mání v běžných obchodech. Kromě rostlinných jogurtů či mlék si tak můžeme vybrat i z pestré...
Vyberte si to nejlepší kuřecí maso
Kuřecí maso se řadí mezi vůbec nejoblíbenější druh masa. Je dostupné, dietní i chutné. Zároveň z něj připravíte výbornou večeři či...
Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost
Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Krátký...
Pět základních rad, jak se perfektně vyznat na farmářském trhu
Ruch i toho nejmenšího městského náměstí, chladnější počasí časného rána během horkého léta, vůně čerstvého ovoce, zeleniny, sýrů, květin a bylinek i...
Ty nejlepší biopotraviny máme na dosah ruky. Stačí pečlivěji vybírat
Jako zákazníci se při výběru potravin rozhodujeme pod vlivem mnoha faktorů. Roli hrají naše chuťové preference, zkušenosti, dostupnost a kvalita sortimentu a...
Rajčata? Červený poklad českých zahrad
Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...