Kakao, mléko a ořechy? Co obsahují mléčné oříškové čokolády?
Řada lidí si čas od času dopřeje radost v podobě tabulky dobré čokolády. Ta s lískovými oříšky má mnoho podob: sáhnout můžete po mléčné,...
Víte, jak správně opékat špekáčky?
Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to
tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...
Slunečnicové oleje: Smažení už není tabu, ale volba správného oleje je klíčová
O slunečnicovém oleji se můžeme dočíst, že není vhodný ke smažení. Tuto pravdu začaly v posledních letech nahlodávat nové odrůdy slunečnic produkujících...
Takhle se čte etiketa aneb Vím, jaké maso kupuji
I vy chcete nejen k nedělnímu obědu vybrat to nejlepší maso? Tápete
však nad etiketou a snažíte se rozluštit, co údaje na prodávaném...
Test arašídů: plísní se nemusíte bát
Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...
Test dětských sušenek – boj s akrylamidem
Akrylamid je v potravinách zcela nežádoucí, protože zvyšuje riziko vzniku nádorových onemocnění, škodí nervovému systému a poškozuje genetickou informaci. Spotřebitelská organizace dTest...
Jak poznat kvalitní zmrzlinu? Čtěte obaly
Mnozí z nás si horké dny užívají, někteří ale doslova trpí a snaží se všemožně zchladit. Kromě koupání se v létě...
Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?
Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Vyznáte se v pojmech jako minimální tvanlivost a datum spotřeby? Víte, že některé potrviny jsou dokonce...
Bylinné čaje s příchutí pesticidů a jedovatého plevele
Předmět testování: bylinné čaje
Ze široké nabídky si dTest posvítil na bylinné směsi, které jsou běžně k dostání v...
Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v deseti krocích!
Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem...