Co obsahují ve skutečnosti snídaňové cereálie?
Obaly s obrázky evokujícími vyvážený životní styl a zdravý start dne lákají ke koupi. S obsahem už je to však horší. Spotřebitelská organizace dTest...
Jak poznat kvalitní zmrzlinu? Čtěte obaly
Mnozí z nás si horké dny užívají, někteří ale doslova trpí a snaží se všemožně zchladit. Kromě koupání se v létě...
Kolik soli ukrývají sušenky a oplatky?
Většinu soli přinášejí do těla zpracované potraviny. Časopis dTest nakoupil 30 druhů balených sušenek a oplatek, aby zjistil, na které si...
Éčka v uzeninách
Rádi si
pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a
ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete...
Vyznáte se v mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!
Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně...
U doplňků stravy s kyselinou listovou se na etiketu nespoléhejte. Proč?
Pestrý jídelníček nám může přirozenou cestou zajistit všechny potřebné vitamíny. Ne vždy je to ale možné, a tak přicházejí na pomoc nejrůznější...
Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...
Je libo burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?
Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí téměř na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe
všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování?
Každý kousek vepřového...
Zázrak jménem matcha – zdraví má zelenou
O svoje zdraví se staráme více než kdy jindy. Naše starost by ale neměla spočívat jen v aktuálním posilování imunity. Přece jen nezdolné...