Zamrazit pečivo? To není řešení
Nakupujete velké množství pečiva ve
slevě a mrazíte ho do zásoby? Tuto chybu dělá většina z nás, ale můžeme si
tím velmi zkomplikovat život a...
Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak
1) Jak jste se k oboru dostal, potažmo co způsobilo vášeň pro maso?
Žádná vášeň. Vždy jsem jedl maso,...
Test arašídů: plísní se nemusíte bát
Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...
Těžké kovy a morfin. Polovina testovaných balení máku propadla
Nenápadnou ingredienci zpravidla najdeme ve spížích většiny českých domácností. Spotřebitelskou organizaci dTest proto zajímalo, jak si nakoupené vzorky máku povedou nejen s...
Obchody nabízejí velikonoční figurky z falešné čokolády
Pomlázka patří k nejstarším velikonočním zvykům. Odměnou pro koledníky bývají kromě tradičních malovaných vajec kupované sladkosti. Pod lákavě ...
Až 38 % soli přijmeme v pečivu
Mezi evropskými státy je Česká republika na předních příčkách. Zatímco Světová zdravotnická organizace doporučuje dospělým lidem maximální denní příjem soli do 5...
Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost
Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Krátký...
Srovnání majonézových salátů – kvalitní se obejdou bez barviv i látek zvýrazňujících chuť
Od lahůdkových salátů zákazník zpravidla očekává i odpovídající kvalitu použitých surovin. dTest nakoupil 28 balených vlašských a rybích salátů a podle jejich...
Podzim ve znamení zvěřiny. S kvalitou poradí veterinární dozorce
Podzimní období je v České republice tradičně mimo jiné také obdobím lovu zvěře, kdy se daleko častěji než po zbytek roku objevuje...
Salámy vysočina – pětina v nezávislém testu propadla
Trvanlivý salám vysočina je častou součástí výletnických svačin. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 20 vzorků těchto salámů, aby prověřil jejich kvalitu....