Deset nápadů, jak použít lehkou ricottu
Ricotta je potravina bohatá na
bílkoviny či vitaminy B1, B2, B3 a A, ale i na významné množství minerálních
solí, sodíku, draslíku a fosfouru....
Nemáte rádi experimenty? Vyzkoušejte tipy na tradiční velikonoční recepty
Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo vnímáte tyto svátky hlavně
jako důvod, proč po dlouhé zimě uklidit v domě i na zahradě, určitě nám
dáte...
Nadýchaná a plná bylinek: Velikonoční nádivka přinese chuť jara do vaší kuchyně
Jaro je konečně tady. Dny se
prodlužují a na dveře už klepou Velikonoce. K tomuto svátku neodmyslitelně
patří nejen veselé kraslice a opentlené pomlázky, ale...
I Velikonoce můžou být bez lepku
Velikonoce už se blíží, překvapte své blízké i koledníky neobvyklými recepty bez lepku. Přinášíme vám rychlé velikonoční recepty – pečené jednohubky, pečená...
Přinášíme inspirace nejen pro vegany v podobě rostlinných receptů
Veganství a vegetariánství je stále
populárnějším způsobem životního stylu, jedná se ale o velmi specifické způsoby
stravování. Kampaň „Rostlinné pondělí“, která v různých podobách existuje
již přes...
Už víte, co na oběd do krabičky? Zkuste rychlovky z luštěnin
Luštěniny směle nahradí i maso. Jsou doporučovány výživovými specialisty kvůli svému vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuků. Dále obsahují vitamíny a minerály a...
Jarní delikatesa: Polévka s medvědím česnekem
Chcete připravit rodině něco netradičního, chutného a přitom zdravého? Inspirujte se šéfkuchařem Pavlem Václavíkem, který rád na jaře připravuje svým hostům krémovou...
Originální recepty ze suroviny, které máte běžně doma
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude...
Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína
Jaro je konečně tady. Místo
zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme
způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší...
Špaldová mouka – využijte v kuchyni znovuobjevený poklad!
Špaldová mouka je znovuobjevenou ingrediencí, kterou v kuchyni používali naši předkové. Má mnoho výhod a výživových vlastností, které u klasické bílé mouky nenajdeme....