Novoroční kocovina – zvládněte ji snáz

0
K novoročním oslavám neodmyslitelně patří alkohol. Zatímco někomu stačí novoroční přípitek, někdo naopak slaví ve velkém stylu. Proto mnohdy Nový rok trávíme společně...

Ztrácíte se při výběru šumivého vína?

0
Sekt, šampaňské, prosecco, crémant nebo cava. Vyznat se v bublinkách dostupných na pultech českých obchodů se na první pohled může zdát těžké. Opak je ale...

Češi na Vánoce umí zpracovat celého kapra. V prodeji filetů se kaprům vyrovná losos

0
Kapr je i před letošními Vánocemi nejpopulárnější ryba upravovaná na štědrovečerní tabuli. Vyplývá to z počtu objednávek společnosti OCEAN48, která patří mezi největší tuzemské...

Střeva jsou klíčový orgán imunity. Ovlivňují tvorbu bílých krvinek a učí obranyschopnost správně fungovat

0
Naše střeva jsou díky bilionům místních mikroorganismů klíčovým orgánem pro naši imunitu. Ovlivňují například produkci bílých krvinek v jiných imunitních centrech, jako je kostní dřeň či...

Parní hrnec jako nejzdravější forma vaření

1
Mnozí z nás jistě ví, že vaření v páře je to nejšetrnější upravení potravin, díky kterému se uchovávají vitamíny a další živiny. Jak vlastně funguje speciální parní...

Bez bramborového salátu nejsou Vánoce. Češi se hádají o cibuli, přidává se i lák...

4
Bramborový salát u nás za posledních desítek let zlidověl tak, že devět z deseti Čechů si bez něj štědrovečerní hostinu neumí představit. 85 % jej...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

0
Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého...

Vánoce a cukrovka? Poradíme vám, jak si svátky užít bez výčitek

0
Svátky klidu, rodinné pohody, ale také jídla jsou opět tady. Jak se ale, zvláště s tím posledním a v dnešní době nedílným atributem Vánoc,...

Silvestrovské menu: Tipy na bohaté pohoštění v mnoha variacích

0
Už přemýšlíte o letošním Silvestru? Pro mnohé možná zbytečná otázka, jelikož takovou chatu pro tento den či celý víkend nebo týden bylo...

Zvládněte přípravu vánočky na jedničku

0
Víte, proč se pekla právě na Vánoce? Svým tvarem připomínala Ježíška v povijanu, stala se tak symbolem nového zrození, plodnosti a nových začátků. O Vánocích...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...