Víte, jaké má káva zdravotní benefity?

0
Řada studií jednoznačně prokázala léčivé účinky látek obsažených v této tajemné rostlině. I přesto se najdou někteří odborníci, kteří tyto...

Podzimní přejídání? Jak se ovládnout a nemlsat

0
Podzim je v plném proudu a třebaže neukazuje svou nejkrutější podobu, příslib mrazů a brzkých stmívání nás ovlivňuje. Ať už ponurnou náladou, únavou či zbytečným přejídáním....

Co vás motivuje ke zdravějšímu životnímu stylu?

0
Není pochyb o tom, že správná motivace vám pomůže zůstat na dobré cestě k vašemu cíli, ale udržet si ji není jednoduché. Lidé mají různé...

Čerpejte vitaminy z vlastních zásob i v zimě

0
Přichází čas sklizně sezónního ovoce a zeleniny. V obchodech, na trzích i u farmářů je dostatek jablek, brambor, mrkve a další zeleniny či ovoce. Lidé...

Jojo efekt. Jak mu předejít jednou provždy?

0
Možná jste se do podobné situace už někdy dostali. Celé měsíce tvrdě dřete na své vysněné váze, ale jakmile se k ní propracujete a vrátíte...

Proč nejíme luštěniny?

0
Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha...

Sýry v boji proti osteoporóze

0
Osteoporóza je jako tichý zloděj. Bez upozornění nám dokáže vzít i to nejcennější. K řídnutí kostí dochází pozvolna a často si rozsah onemocnění...

Ovce nebo prase? Vždyť je to mangalica!

0
VIP mezi prasaty či bio prase, plemeno mangalica má mnoho přízvisek. Pochází z Maďarska a postupně proniká také na český trh. Maso z tohoto, na pohled...

Deset důvodů, proč používat ghí – čisté máslo

0
Ghí, čistý máselný tuk vysoké kvality, který voní, ale nepřipaluje se. Má široké využití v kuchyni, ale také léčivé účinky a pomáhá...

Zvládněte italskou kuchyni na jedničku

0
Kdo by nemiloval jižanskou rozmanitost chutí, vůní, barev i tvarů italské kuchyně. Získala si celý svět. Ať již pokrmy zdomácnělými i v jiných...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...