Probuďte své smysly kávou a kořením

Chuť a vůni kávy lze doprovodit vhodným kořením, které kávu nepřebije, ale naopak jí dodá příjemnou příchuť a vůni, která si podmaní...

Nastartujte svůj metabolismus díky citrusům. Jak na to?

Bez dostatečného množství čerstvě vymačkané šťávy z pomerančů či grepů si neumíme představit pořádnou snídani. Citrusové plody jsou nedílnou součástí většiny nejznámějších...

Češi jídlem vědomě neplýtvají, schází jim však čas a inspirace, jak potraviny využít

Podle Organizace pro výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit,...

Hlíva ústřičná – elixír pro naši imunitu

V jídelních lístcích v restauracích i doma na talířích se stále častěji objevuje hlíva ústřičná. Všichni víme, že se jedná o houbu, ale málokdo...

Žádné limity – vyhněte se obloukem problémům močových cest

Schůzky, deadliny a do toho starost o domácnost – dnešní ženy jsou zkrátka v jednom kole. Dalo by se říct, že k nezastavení. Vyplatí...

Naučte se správně snídat a zhubnete

Už naše babičky říkaly, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A měly pravdu. Snídaně by totiž měla tvořit až 25 % našeho...

Dejte přednost sezonnímu stravování

Aniž by to naši předci věděli, zařazováním lokálních a sezónních potravin do svých jídelníčků dělali dobrou službu svému tělu. Na zimu si připravovali různé...

Neriskujte nevolnost z jídla. Dodržujete všechny zásady bezpečnosti potravin?

Bezpečnost by v kuchyni měla být vždy na prvním místě a to platí nejen o práci s nožem, ale také o samotných...

Jaké je optimální dávkování vitamínů?

S nachlazením, rýmou či virózou se v zimním období setká téměř každý. Mnozí spatřují preventivní opatření ve vitamínech a sahají buď po ovoci,...

Typologie vína podle krevních skupin: Čím si přiťuknout, když máte „Áčko“?

Lidstvo se v čase vyvíjelo a proměňovalo. Odlišné životní podmínky na různých místech planety vedly ke vzniku 4 různých krevních skupin – A,...

Aktuálně

Sezóna farmářských trhů startuje. První v Česku otevře Heřmaňák v Praze...

První částečně bezobalový farmářský trh v Česku vstupuje do třetí sezóny. První návštěvníky přivítá už v sobotu 11. ledna. Heřmaňák pravidelně každou sobotu navštěvuje...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...