O kvalitě mléka v Evropské unii není třeba spekulovat
Výroba prvotřídních mlékárenských výrobků
vždy závisí na kvalitně mléka. Úsilí k zajištění této suroviny v té
nejlepší kvalitě lze popsat v pěti bodech: Pohoda zvířat, pravidelná
kontrola,...
Pět základních rad, jak se perfektně vyznat na farmářském trhu
Ruch i toho nejmenšího městského náměstí, chladnější počasí časného rána během horkého léta, vůně čerstvého ovoce, zeleniny, sýrů, květin a bylinek i...
Zájem o mléko stoupá, obzvláště o to kvalitní
Mléko. Zatímco v minulosti bylo spojováno s mnoha pověrami o jeho škodlivosti, dnes tyto mýty odezněly a mléko se stalo díky svým...
Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak
1) Jak jste se k oboru dostal, potažmo co způsobilo vášeň pro maso?
Žádná vášeň. Vždy jsem jedl maso,...
Svařák z vánočních trhů? Bohužel bez pravidel
Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem...
Test arašídů: plísní se nemusíte bát
Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...
Zájem Čechů o biopotraviny roste v desítkách procent
Vysoká kvalita, prokazatelný původ a také šetrnost k životnímu prostředí. To jsou jen některé z důvodů, proč u českých zákazníků stále roste obliba bioproduktů....
Pět důvodů, proč se vyplatí nakupovat lokální bioprodukty
Ovoce, zelenina, mléčné výrobky i maso – výběr produktů a surovin v bio kvalitě je rozmanitý a neustále se rozrůstá. Zvlášť na začátku...
Moštová sezóna startuje! Co byste měli vědět o kvalitě moštu?
Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek....
Nepodceňujte přísun hořčíku
Člověk si na talíř nedává vědomě vápník, železo, draslík a hořčík spolu s vitamíny A, C a E, nýbrž jí pokrmy a...