Vyrovnají se haluškové polotovary originálu?
Příprava halušek ze syrových brambor není složitá, pro někoho může být ale pracná. Právě na to spoléhají výrobci haluškových polotovarů. Nabídka těchto...
Zájem o mléko stoupá, obzvláště o to kvalitní
Mléko. Zatímco v minulosti bylo spojováno s mnoha pověrami o jeho škodlivosti, dnes tyto mýty odezněly a mléko se stalo díky svým...
Ovesné vločky – nebojte se plísní ani pesticidů
Vločky - snídaňové cereálie
V České republice tvoří objem prodaných vloček skoro čtvrtinu ze segmentu snídaňových cereálií. Spotřebitelský časopis...
Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak
1) Jak jste se k oboru dostal, potažmo co způsobilo vášeň pro maso?
Žádná vášeň. Vždy jsem jedl maso,...
Nepodceňujte přísun hořčíku
Člověk si na talíř nedává vědomě vápník, železo, draslík a hořčík spolu s vitamíny A, C a E, nýbrž jí pokrmy a...
Zájem Čechů o biopotraviny roste v desítkách procent
Vysoká kvalita, prokazatelný původ a také šetrnost k životnímu prostředí. To jsou jen některé z důvodů, proč u českých zákazníků stále roste obliba bioproduktů....
Pět důvodů, proč se vyplatí nakupovat lokální bioprodukty
Ovoce, zelenina, mléčné výrobky i maso – výběr produktů a surovin v bio kvalitě je rozmanitý a neustále se rozrůstá. Zvlášť na začátku...
Svařák z vánočních trhů? Bohužel bez pravidel
Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem...
Test arašídů: plísní se nemusíte bát
Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...
Těšíte se na farmářské trhy? Pečlivě se připravte a zjistěte, jak poznat kvalitní biopotraviny!
Už se nemůžete dočkat, až letos poprvé vyrazíte na nejbližší farmářské trhy a projdete se mezi stánky s tou nejčerstvější zeleninou, ovocem a...