Bylinné čaje s příchutí pesticidů a jedovatého plevele
Předmět testování: bylinné čaje
Ze široké nabídky si dTest posvítil na bylinné směsi, které jsou běžně k dostání v...
Z léta se lehce stane otrava. Na co dát u potravin pozor?
V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na...
Vyrovnají se haluškové polotovary originálu?
Příprava halušek ze syrových brambor není složitá, pro někoho může být ale pracná. Právě na to spoléhají výrobci haluškových polotovarů. Nabídka těchto...
Když maso, tak to nejkvalitnější
Není maso jako maso. A jelikož se už pomalu, ale jistě blíží teplejší dny, spousta z nás má plnou hlavu prvního jarního grilování....
Nákup potravin v Německu se vyplatí kvalitou i cenou
Předmětem testu nechlazené výrobky
Časopis dTest už jedno kvalitativní srovnání nejlevnějších chlazených a mrazených produktů provedl, tentokrát si posvítil...
Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu?
Věděli jste, že kvalitní čokoláda se může díky pozitivním účinkům na naše zdraví směle řadit mezi superpotraviny? Jen je někdy těžké...
Sezóna moštů je v plném proudu. Co o nich potřebujete vědět?
Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích,...
Ovesné vločky – nebojte se plísní ani pesticidů
Vločky - snídaňové cereálie
V České republice tvoří objem prodaných vloček skoro čtvrtinu ze segmentu snídaňových cereálií. Spotřebitelský časopis...
Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...
Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?
Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř
nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně.
Zamysleli jste se ale...