Dětské rýžové krekry – chroupání bez starostí
Křehké rýžové chlebíčky patří k oblíbeným
svačinkám i pro ty nejmenší – některé krekry lze nabídnout už půlročním dětem.
Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře...
Z léta se lehce stane otrava. Na co dát u potravin pozor?
V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na...
Nákup potravin v Německu se vyplatí kvalitou i cenou
Předmětem testu nechlazené výrobky
Časopis dTest už jedno kvalitativní srovnání nejlevnějších chlazených a mrazených produktů provedl, tentokrát si posvítil...
Když maso, tak to nejkvalitnější
Není maso jako maso. A jelikož se už pomalu, ale jistě blíží teplejší dny, spousta z nás má plnou hlavu prvního jarního grilování....
Sezóna moštů je v plném proudu. Co o nich potřebujete vědět?
Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích,...
Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu?
Věděli jste, že kvalitní čokoláda se může díky pozitivním účinkům na naše zdraví směle řadit mezi superpotraviny? Jen je někdy těžké...
O kvalitě mléka v Evropské unii není třeba spekulovat
Výroba prvotřídních mlékárenských výrobků
vždy závisí na kvalitně mléka. Úsilí k zajištění této suroviny v té
nejlepší kvalitě lze popsat v pěti bodech: Pohoda zvířat, pravidelná
kontrola,...
Pět základních rad, jak se perfektně vyznat na farmářském trhu
Ruch i toho nejmenšího městského náměstí, chladnější počasí časného rána během horkého léta, vůně čerstvého ovoce, zeleniny, sýrů, květin a bylinek i...
Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...
Vyrovnají se haluškové polotovary originálu?
Příprava halušek ze syrových brambor není složitá, pro někoho může být ale pracná. Právě na to spoléhají výrobci haluškových polotovarů. Nabídka těchto...