Kvalita řepkového oleje příjemně překvapí. Na co se hodí nejvíce?
Řepka se u nás pěstuje na 83,5 % osevní plochy vyhrazené olejninám. Řepkový olej však v průzkumech oblíbenosti u českých kuchařů a kuchařek...
Místo smetany voda? To jsou šlehačky ve spreji
Vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Řeč je o šlehačkách ve spreji. Spotřebitelský časopis dTest porovnal 25 šlehačkových sprejů dostupných...
Sezóna českých jahod je v plném proudu! Na co si dávat při nákupu pozor?
Koncem
května začaly dozrávat první české jahody a právě nyní jejich sezóna
vrcholí. V Česku patří toto ovoce
mezi nejoblíbenější, každý Čech ročně zkonzumuje kolem 2,5...
Znáte mýty o vodě a minerálkách?
Nejčastěji kupujeme balené vody, protože se s nimi snadno dodržuje pitný režim, obsahují zdraví prospěšné látky a jsou chutnější než voda z kohoutku....
Světlé ležáky – bez plísní a pesticidů
Pro okolní svět je typickým českým pivem světlý
ležák plzeňského typu, mezi konzumenty trochu nepřesně známý jako světlá
dvanáctka. Spotřebitelský časopis dTest poslal do...
Jsou novodobé zeleninové chipsy lepší než klasické brambůrky?
Brambůrky, chipsy…říkejme tomu, jak chceme, ale raději to nejezme. „To bychom nemohli jíst nic…,“ myslí si možná někteří z nás. Ano i...
Dětské rýžové krekry – chroupání bez starostí
Křehké rýžové chlebíčky patří k oblíbeným
svačinkám i pro ty nejmenší – některé krekry lze nabídnout už půlročním dětem.
Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře...
Sušené houby z obchodu. Můžeme jim věřit?
Přestože jsou Češi národem houbařů, patří sušené hřiby, lišky, Jidášovo ucho či shiitake ke stálému sortimentu obchodů. V rámci nejnovějšího testu prověřil dTest...
V konzervách s rajčaty testy odhalily zdraví škodlivé látky
Rajčata jsou základem pro celou řadu oblíbených italských pokrmů a asi jen málokteré dítko ohrne nos nad „červenou omáčkou“ s těstovinami. O...
Dokonale hladká celozrnná mouka? Se speciální technologií to není problém
Speciální technologie, díky které lze namlít celozrnné mouky na granulaci mouky hladké, je klíčem k úspěchu v přiblížení zdravé celozrnné mouky do běžné...