Předražené logo nebo poctivá práce? Co se skrývá za označením BIO?
O biopotravinách a ekologickém zemědělství koluje celá řada nejrůznějších mýtů. Podle některých jde o podvod a dobře zpeněžitelnou značku. Jiné hlasy namítají,...
Mandle v čokoládě: některé výrobky klamou a obsahují nadbytečná éčka
Mikuláš
a Vánoce se blíží, čeká nás tedy velká nadílka nejrůznějších sladkostí.
Oblíbené jsou tzv. dražované mandle – mandle obalené čokoládou nebo jinou
polevou. Spotřebitelský...
Moštová sezóna startuje! Co byste měli vědět o kvalitě moštu?
Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek....
Zázrak jménem matcha – zdraví má zelenou
O svoje zdraví se staráme více než kdy jindy. Naše starost by ale neměla spočívat jen v aktuálním posilování imunity. Přece jen nezdolné...
Srovnání majonézových salátů – kvalitní se obejdou bez barviv i látek zvýrazňujících chuť
Od lahůdkových salátů zákazník zpravidla očekává i odpovídající kvalitu použitých surovin. dTest nakoupil 28 balených vlašských a rybích salátů a podle jejich...
Kupujete v obchodě sirupy a koncentráty? Ovoce je v nich v menšině
Ovocný sirup naředěný vodou byl pravděpodobně nejběžnějším domácím nápojem předrevolučních let. Prodeje sirupů meziročně klesají, přesto v mnoha domácnostech mají své čestné místo dodnes – za uplynulý rok české domácnosti vypily 40 miliónů litrů kupovaného sirupu. Velké rozdíly jsou v cenách i ve složení těchto výrobků.
Balíčky kávy 2 v 1 a 3v 1 – cukr, bělidlo a éčka
Cukry i v balení 2v1
Nabídka balíčků rozpustných kávových směsí typu 3 v 1 nebo 2 v 1, které...
Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát
S přibývajícími teplotami většinou máme chuť spíše na
odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená
jídla i česká klasika....
Pět důvodů, proč je výběrová čokoláda tou nejlepší volbou pro požitkáře i pro planetu
Výběrová čokoláda se chuťově řadí mezi světovou špičku. Důvodů, proč je výběrová čokoláda tou správnou volbou, je však mnohem víc. Jejím nákupem...
Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...