Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...
Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost
Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Krátký...
Takhle se čte etiketa aneb Vím, jaké maso kupuji
I vy chcete nejen k nedělnímu obědu vybrat to nejlepší maso? Tápete
však nad etiketou a snažíte se rozluštit, co údaje na prodávaném...
Jaké používáte koření na grilování? Pozor na velké množství soli
K létu neodmyslitelně patří grilování dobrého jídla. Správnou chuť masu, sýrům nebo zelenině dodává mimo jiné koření. Celkem 15 směsí prošlo laboratorním testem...
Vyznáte se v mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!
Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně...
Důvody růstu popularity domácí kohoutkové vody? Vysoká kvalita a dostupnost
Spotřeba vody v českých domácnostech v posledních letech vytrvale narůstá a mezi hlavní důvody patří vysoká kvalita a čistota tuzemské kohoutkové vody. Za její...
Černé sáčkové čaje – povzbudí, neuškodí, neoslní
Řada lidí začíná den šálkem černého čaje, přičemž většinou sáhnou spíše po rychlém řešení v podobě čaje v nálevových sáčcích než po sypané...
Gothajský salám v nezávislém testu totálně propadl
Gothajský salám má stále cejch dělnické svačiny a laciné uzeniny. Prodává se u nás již od dob první republiky a v...
Test grilovacích omáček. Která je ta pravá?
Grilování s rodinou či přáteli k létu neodmyslitelně patří. Ať už si dopřáváte vepřová žebírka, steaky, kuřecí plátky nebo třeba klobásky, dobrá grilovací omáčka...
Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v deseti krocích!
Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem...