Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...
Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost
Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Krátký...
Takhle se čte etiketa aneb Vím, jaké maso kupuji
I vy chcete nejen k nedělnímu obědu vybrat to nejlepší maso? Tápete
však nad etiketou a snažíte se rozluštit, co údaje na prodávaném...
Jaké používáte koření na grilování? Pozor na velké množství soli
K létu neodmyslitelně patří grilování dobrého jídla. Správnou chuť masu, sýrům nebo zelenině dodává mimo jiné koření. Celkem 15 směsí prošlo laboratorním testem...
Důvody růstu popularity domácí kohoutkové vody? Vysoká kvalita a dostupnost
Spotřeba vody v českých domácnostech v posledních letech vytrvale narůstá a mezi hlavní důvody patří vysoká kvalita a čistota tuzemské kohoutkové vody. Za její...
Vyznáte se v mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!
Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně...
Černé sáčkové čaje – povzbudí, neuškodí, neoslní
Řada lidí začíná den šálkem černého čaje, přičemž většinou sáhnou spíše po rychlém řešení v podobě čaje v nálevových sáčcích než po sypané...
Gothajský salám v nezávislém testu totálně propadl
Gothajský salám má stále cejch dělnické svačiny a laciné uzeniny. Prodává se u nás již od dob první republiky a v...
Test grilovacích omáček. Která je ta pravá?
Grilování s rodinou či přáteli k létu neodmyslitelně patří. Ať už si dopřáváte vepřová žebírka, steaky, kuřecí plátky nebo třeba klobásky, dobrá grilovací omáčka...
Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v deseti krocích!
Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem...