Játrové paštiky pod drobnohledem – jak se jim dařilo v testech?

Co jiného může být pro české spotřebitele symbolem letního cestování než paštika. Málokdo s ní neměl alespoň jednou za život tu čest –...

Ty nejlepší biopotraviny máme na dosah ruky. Stačí pečlivěji vybírat

Jako zákazníci se při výběru potravin rozhodujeme pod vlivem mnoha faktorů. Roli hrají naše chuťové preference, zkušenosti, dostupnost a kvalita sortimentu a...

Rozumíme označování potravin? Aneb jak se vyznat v informacích na obalech potravin?

Pro Čechy je kvalita potravin dlouhodobě jeden z klíčových faktorů, podle kterého se rozhodují při nákupu. Vyplývá to z výzkumu nákupního chování, ve kterém...

Pesticidy v citrusové kůře – omytí nepomůže

Chemické ošetření pomocí pesticidů má ochránit rostliny a jejich plody před škůdci. Pesticidní látky ovšem škodí lidskému endokrinnímu a reprodukčnímu systému i v malém množství. Spotřebitelská organizace...

Trojice rybích prstů klamala ohledně obsahu masa

Rybí prsty jsou jednou z možností, jak podsunout rybu dětem, které o ni příliš nestojí. V mnoha domácnostech jsou alternativou ke štědrovečernímu kaprovi....

Vybavte své děti na celý život a předejte jim ty správné stravovací návyky

Pitný režim, způsob stolování a zejména výběr jídla. V tom všem děti napodobují chování svých rodičů. A protože není snadné tyto zvyky v pozdějším...

Sypete si do kávy bílý prášek? Do mléka má daleko

Do smetany hodně daleko Přestože vzhled a možná i způsob použití svádí ke zjednodušování, název „smetana do kávy“ je...

Meruňkové zavařeniny – nesuďte je podle obalu

0
Při domácí výrobě džemů a „marmelád“ je jejich tvůrcům jasné, kolik ovoce a cukru do nich použili. Zjednodušeně lze říci, že čím...

Velký zmrzlinový průvodce

Čokoládová, se slaným karamelem, ale i tvarůžková nebo maková. Zmrzlina patří k létu ve všech svých podobách, ať milujete točenou nebo si raději...

Slunečnicové oleje: Smažení už není tabu, ale volba správného oleje je klíčová

O slunečnicovém oleji se můžeme dočíst, že není vhodný ke smažení. Tuto pravdu začaly v posledních letech nahlodávat nové odrůdy slunečnic produkujících...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...